Ρεκόρ εσόδων για τη μεγαλύτερη παραγωγό ημιαγωγών της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ εσόδων για τη μεγαλύτερη παραγωγό ημιαγωγών της Κίνας
semi conductors
Τα κέρδη της Semiconductor Manufacturing International Corporation διαμορφώθηκαν σε 1,7 δισ. δολάρια, ενισχυμένα 138% σε σχέση με το 2020.

Η μεγαλύτερη παραγωγός ηλεκτρικών τσιπ και ημιαγωγών της Κίνας, Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), ανακοίνωσε ιστορικό υψηλό σε έσοδα για το 2021.

Η SMIC γνωστοποίησε πως τα έσοδα της για το σύνολο της χρήσης του περασμένου έτους ανήλθαν σε 5,44 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 39% σε σχέση με το 2020 και παρουσιάζοντας τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης από το 2010.

Τα κέρδη της κινεζικής εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 1,7 δισ. δολάρια, ενισχυμένα 138% σε σχέση με το 2020, όπως μετέδωσε το CNBC.

Τα αποτελέσματα της SMIC ήρθαν εν μέσω της παγκόσμιας έλλειψης των ημιαγωγών αλλά και καθώς παρουσιάζεται μεγάλη ζήτηση για τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε σειρά κλάδων, από την κατασκευή κινητών τηλεφώνων έως την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η κινεζική εταιρεία ανταγωνίζεται κολοσσούς στην παραγωγή ημιαγωγών όπως η TSMC της Ταϊβάν και η Samsung της Νότιας Κορέας, με την SMIC ωστόσο να έχει σημαντικά λιγότερο ανεπτυγμένη τεχνολογία από τις δύο παραπάνω εταιρείες,

Κύριος λόγο για αυτό είναι το ότι η SMIC βρίσκεται μέσα στη λίστα κυρώσεων που είχε επιβάλει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλτ Τραμπ, σε κινεζικές επιχειρήσεις στερώντας από την SMIC την πρόσβαση σε τεχνογνωσία από τις ΗΠΑ που θεωρείται κρίσιμη για τον κλάδο των ημιαγωγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στρατηγική επένδυση της ΕΕ στους ημιαγωγούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider