Η Amazon αίρει την υποχρέωση χρήσης μάσκας για τους πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Amazon αίρει την υποχρέωση χρήσης μάσκας για τους πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους
Ο νέος κανόνας ισχύει για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ σε πολιτείες, όπου έχει αρθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκες. Ο νέος κανόνας ισχύει για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ σε πολιτείες, όπου έχει αρθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ όποιος δεν είναι εμβολιασμένος ή δεν έχει γνωστοποιήσει την εμβολιαστική του κατάσταση στην εταιρεία θα πρέπει να συνεχίσει να φοράει μάσκα.

«Έχει καταγραφεί μια απότομη μείωση των κρουσμάτων Covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες», αναφέρει ένα σημείωμα που εστάλη στους εργαζόμενους της Amazon, σύμφωνα με το MarketWatch.

«Μαζί με την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα, αυτό είναι ένα θετικό σημάδι ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σε κανονική λειτουργία».

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου άλλαξε επίσης την πολιτική των αδειών μετ' αποδοχών λόγω Covid. Η Amazon θα συνεχίσει να προσφέρει χρόνο και αμοιβή 40 δολαρίων για τον εμβολιασμό και τις αναμνηστικές δόσεις. Από τις 18 Μαρτίου, μόνο όσοι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί θα δικαιούνται άδεια μετ' αποδοχών για ασθένεια από Covid-19.

«Οι εμβολιασμοί είναι ευρέως διαθέσιμοι και το όφελος είναι ξεκάθαρο: το να είσαι πλήρως εμβολιασμένος και να έχεις κάνει την αναμνηστική δόση είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείς», ανέφερε το σημείωμα.

Η Amazon απασχολεί περισσότερους από 1,6 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider