Άνοδος στα κέρδη της Nestle, με αυξημένες τιμές των προϊόντων λόγω πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στα κέρδη της Nestle, με αυξημένες τιμές των προϊόντων λόγω πληθωρισμού
Οι τιμές των προϊόντων της Nestle αυξήθηκαν 2% για το σύνολο του 2021, με την άνοδο να φτάνει το 3,1% για το δ' τρίμηνο.

Άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη της Nestle για το σύνολο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο κολοσσός των τροφίμων με έδρα την Ελβετία ενώ η εταιρεία επηρεάστηκε στο τέλος του προηγούμενου έτους από τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 16,9 δισ. ελβετικά φράγκα (18,29 δισ. δολάρια) έναντι 12,23 δισ. ελβετικών φράγκων στο 2020.

Τα έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 87,09 δισ. ελβετικά φράγκα από 84,34 δισ. το 2022.

Οι τιμές των προϊόντων της Nestle αυξήθηκαν 2% για το σύνολο του 2021, λόγω των πληθωριστικών πιέσεων, με την άνοδο να φτάνει το 3,1% για το δ' τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Για το 2022, η Nestle αναμένει πως οι πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά 5% και τα λειτουργικά κέρδη μεταξύ του 17% και το 17,5% σε ετήσιο επίπεδο.

Ακόμα, η διοίκηση ανακοίνωσε μέρισμα 2,80 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή που θα διανεμηθεί στην ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας στις 7 Απριλίου, αυξημένο κατά 5 φράγκα ανά μετοχή σε ετήσιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Nestle μειώνει το μερίδιό της στη L'Oréal, σε ένα deal 10 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider