Αποκτά ξανά ζωή το εργοστάσιο εμφιάλωσης της PepsiCo στο Λουτράκι – Το όραμα και η επένδυση της N.U. AQUA

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποκτά ξανά ζωή το εργοστάσιο εμφιάλωσης της PepsiCo στο Λουτράκι – Το όραμα και η επένδυση της N.U. AQUA
Παίρνουν μπρος από σήμερα οι μηχανές μετά από εννέα χρόνια αδράνειας. Η φιλόδοξη επένδυση της N.U. AQUA και οι στόχοι της συνεργασίας με την PepsiCo.Ο ένας αιώνας ιστορίας του εργοστασίου και η μετάβασή του στη νέα εποχή.

Ιστορική για την εγχώρια επιχειρηματικότητα είναι η σημερινή ημέρα, καθώς μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια αδράνειας, παίρνουν ξανά μπρος οι μηχανές του εμβληματικού εργοστασίου εμφιάλωσης της PepsiCo στο Λουτράκι.

«Μεθαύριο θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο εμφιάλωσης της PepsiCo στο Λουτράκι», αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, γνωστοποιώντας αυτό που αναμενόταν εδώ και μήνες από το σύνολο του εγχώριου επιχειρείν.

Η στρατηγική συνεργασία

Η παραγωγική μονάδα στο Λουτράκι, η οποία έχει ταυτιστεί με τη σύγχρονη ιστορία της ευρύτερης περιοχής, αποκτά ξανά ζωή μετά τη στρατηγική συνεργασία της PepsiCo Hellas με τη N.U. AQUA, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Βασικός πυρήνας της συνεργασίας είναι η επαναλειτουργία της μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου Κορινθίας, σε μια επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία, στην πλήρη ανάπτυξή της, θα υπερβεί τα 55 εκατ. ευρώ.

Η N.U. AQUA με νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και διαδικασίες πρόκειται να προχωρήσει στην παραγωγή ενός νέου φυσικού μεταλλικού νερού, το οποίο η PepsiCo Hellas, μέσα από το πανελλαδικό εμπορικό της δίκτυο, θα το διανέμει σε ολόκληρη την επικράτεια, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ευρύτατη γκάμα των προϊόντων της και επεκτείνοντας την παρουσία της στην αγορά και ειδικά στον τομέα της εστίασης.

Στους στόχους της συνεργασίας συγκαταλέγονται η έμπρακτη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της περιοχής του Λουτρακίου, αλλά και ευρύτερα του νομού Κορινθίας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και η διεύρυνση των επιχειρηματικών προοπτικών της εν λόγω συνεργασίας στο άμεσο μέλλον.

Ποια είναι η N.U. AQUA

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη η N.U. AQUA έχει τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά μόλις το 2019, υλοποιώντας μέσα σε αυτό το διάστημα και παρά την κρίση της πανδημίας επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία είναι μέλος ενός ισχυρού γερμανικού group που αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιό του στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των αερομεταφορών και του real estate, με σημαντικές συνεργασίες και έντονη παρουσία σε χώρες όπως Γερμανία, Ελβετία, Κύπρος, Αραβικά Εμιράτα αλλά και Ελλάδα.

Εκ των βασικών μετόχων της N.U. AQUA είναι ο οικονομολόγος και επιχειρηματίας Δημήτρης Μπαμπάκος, σε αυτή συμμετέχουν επίσης οι: Πέτρος Τζιτζικώστας, Μαρία Τόκτωρ, Oliver Boeckmann, ενώ η εταιρεία έχει δρομολογήσει μια ακόμη επένδυση που αφορά στην κατασκευή μονάδας εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στο Άγιο Όρος.

Υλοποιώντας επενδύσεις που έχουν στόχο να συμβάλλουν σημαντικά στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας, η N.U. AQUA εξαγόρασε την Ελληνικά Υδατοδρόμια από τον Άκτωρα και προχώρησε στην ίδρυση της Grecian Air Seaplanes της εταιρείας που θα εκτελεί το πτητικό έργο των υδροπλάνων στη χώρα μας, σε μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξη της θα ξεπεράσει τα 180 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η εταιρεία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της και στον κλάδο της ενέργειας, σχεδιάζοντας επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Μια ιστορία 115 χρόνων

Το εργοστάσιο στο Λουτράκι κουβαλά μια ιστορία 115 χρόνων. Ήταν ο επιχειρηματίας Κλέαρχος Καραντάνης που έβαλε τα θεμέλια της πρώτης μονάδας εμφιάλωσης νερού στην Ελλάδα, συνδέοντας άρρηκτα την επιχειρηματική του δραστηριότητα με την τοπική κοινωνία.

Η γνώριμη μάρκα Ήβη-Λουτράκι ξεκίνησε το «ταξίδι» της τη δεκαετία του '60, όταν η βιομηχανία αναψυκτικών Ήβη-Παναγόπουλος προχώρησε στην εξαγορά του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι. Όσο τα χρόνια περνούσαν, η εμφιάλωση του νερού Ήβη-Λουτράκι γινόταν «επιστήμη», με πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες και κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος. Το 1989 η πολυεθνική Pepsico εξαγόρασε την Ήβη Παναγόπουλος, με την επωνυμία της να μετατρέπεται σε Pepsico – Ήβη. Η Ήβη Παναγόπουλος ήταν αποκλειστικός συνεργάτης της αμερικανικής πολυεθνικής ήδη από το 1973.

Οι μηχανές του εργοστασίου σταμάτησαν στις αρχές του 2013, λόγω σοβαρότατων οικονομικών προβλημάτων.

Λίγο πριν την έλευση του 2021 η Pepsico – Ήβη συγχωνεύθηκε με την Tasty Foods, με τη νέα οντότητα που προέκυψε να φέρει την επωνυμία PepsiCo Hellas και να έχει βάλει πλώρη για μια νέα εποχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παπουτσάνης: Μηδενική η έκθεση σε Ρωσία και Ουκρανία – Οι προσδοκίες για το 2022

Alpha Αστικά Ακίνητα: Ο μετασχηματισμός και το project «Skyline» των 500 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider