Κίνα: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές για mRNA εμβόλια για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές για mRNA εμβόλια για τον κορονοϊό
Η Κίνα έχει εμβολιάσει την πλειονότητα του πληθυσμού της χρησιμοποιώντας εγχώρια εμβόλια κατά του κορονοϊού που βασίζονται σε παλαιότερη τεχνολογία αδρανοποιημένου ιού.

Η κινεζική CSPC Pharmaceutical έλαβε άδεια για να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές για ένα mRNA εμβόλιο για τον κορονοϊό. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο κινεζικά Μέσα και μια δεύτερη κινεζική φαρμακευτική εταιρεία ζήτησε άδεια για να ξεκινήσει και αυτή κλινικές δοκιμές για ένα παρόμοιο εμβόλιο.

Όπως έγινε γνωστό, η CSPC Pharmaceutical η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, έλαβε άδεια από την κινεζική αρχή φαρμάκων, για ένα εμβόλιο που έχει την ονομασία «SYS6006».

Η εταιρεία είπε ότι οι προκλινικές μελέτες έδειξαν ότι το εμβόλιο μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της παραλλαγής όμικρον του κορονοϊού. Επίσης ανέφερε ότι δεν χρειάζεται να φυλάσσεται σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Η Κίνα έχει εμβολιάσει την πλειονότητα του πληθυσμού της χρησιμοποιώντας εγχώρια εμβόλια κατά του κορονοϊού που βασίζονται σε παλαιότερη τεχνολογία αδρανοποιημένου ιού, αλλά οι αρχές δεν έχουν εγκρίνει κανένα εμβόλιο που βασίζεται σε mRNA, εκτός των πόλεων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Ξεχωριστά, η Stemirna Therapeutics με έδρα τη Σαγκάη έχει κάνει αίτηση στις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές για τη διεξαγωγή κλινικής δοκιμής του mRNA εμβολίου , ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η εταιρεία έχει κατασκευάσει εγκαταστάσεις ικανές να παράγουν 400 εκατομμύρια δόσεις ετησίως, ανέφερε η υπηρεσία οικονομικών ειδήσεων Cailian.

Επίσης, ένα εμβόλιο mRNA που αναπτύχθηκε από τη Walvax Biotechnology, τη Suzhou Abogen Biosciences και τον κινεζικό στρατό έχει ήδη εισέλθει σε κλινικές δοκιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider