Σε νέες θεραπευτικές κατηγορίες επεκτείνεται η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb. Εδώ και πολλά χρόνια, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ογκολογία και τις αιματολογικές κακοήθειες, ωστόσο μετά την εξαγορά της Celgene, πριν από περίπου τρία χρόνια, κατάφερε να διαθέσει εμπορικά προϊόντα και άλλων θεραπευτικών κατηγοριών, όπως η θαλασσαιμία και η ίνωση. Πλέον, προετοιμάζεται να εισέλθει και σε νεότερες κατηγορίες, όπως οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου, η ψωρίαση, οι καρδιακές παθήσεις κ.ά..
Τη νέα εποχή που ανατέλλει για τη Bristol Myers Squibb στον κόσμο και στην χώρα μας, «ιχνογράφησε» πρόσφατα η Γενική Διευθύντρια της εταιρείας στην Ελλάδα, Ελισάβετ Προδρόμου.
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στο ισχυρό αποτύπωμα της Bristol στις επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α), ένα πεδίο στο οποίο στρατηγική επιλογή της είναι να επενδύει σταθερά ένα μεγάλο μέρος της κερδοφορίας της.
Στην Ελλάδα, η Bristol Myers Squibb, έχει 60 χρόνια παρουσία και αριθμεί 62 εργαζομένους. Την τελευταία πενταετία έχει επενδύσει περίπου 10 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της επανεπένδυσης της κερδοφορίας της σε προγράμματα Ε&Α. Η εταιρεία υλοποιεί στη χώρα μας 53 κλινικές δοκιμές με τη συμμετοχή 1300 ασθενών.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό εξέλιξη 118 κλινικές δοκιμές, οι οποίες αφορούν σε τουλάχιστον 50 νέα μόρια, σε περισσότερες από 40 νόσους, στις θεραπευτικές κατηγορίες της Ογκολογίας, της Αιματολογίας, των καρδιαγγειακών παθήσεων, της Ανοσολογίας, της ίνωσης και της Νευρολογίας. Ο Ιατρικός Διευθυντής της Bristol Myers Squibb Ελλάδας, Μιλτιάδης Ζήσης παρουσίασε τα σοβαρά νοσήματα που βρίσκονται στο ερευνητικό στόχαστρο της εταιρείας, τα οποία περιλαμβάνουν 16 τύπους συμπαγών όγκων, αιματολογικές κακοήθειες, θαλασσαιμία και μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα, φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου και άλλες αυτοάνοσες παθήσεις και καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς και το χαρτοφυλάκιο των ουσιών υπό κλινική ανάπτυξη και την κατά περίπτωση πρόοδο βάσει της Φάσης της κλινικής μελέτης στην οποία βρίσκονται.