Στην εισαγγελέα διαφθοράς το πόρισμα για την Attica Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην εισαγγελέα διαφθοράς το πόρισμα για την Attica Bank

Υποβλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τα δάνεια της Attica Bank την περίοδο 2012-2015. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr το πόρισμα κατατέθηκε στην αγγλική γλώσσα και η μετάφραση θα πάει στην εισαγγελέα μετά από τρεις ημέρες.

Εν τω μεταξύ, τον διορισμό επιτρόπου στην Τράπεζα Αττικής εξετάζει ο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε περίπτωση που η Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης καταψηφίσει την υποψηφιότητα του Θόδωρου Πανταλάκη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr.

Το ΤΣΜΕΔΕ το οποιο κατέχει το 57% των μετοχών της Τράπεζας Αττικής κατέχει την αναγκαία πλειοψηφία για να καταψηφίσει την υποψηφιότητα του κ. Πανταλάκη.

Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει φέρουν το Ταμείο των Μηχανικών και προσωπικά τον κ. Μακέδο να αντιδρά στην υποψηφιότητα αυτή χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.

ΤΕΕ: Πλήρης διαφάνεια για την επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ

Με επιστολή που απέστειλε προς τον Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, ζητά να σταματήσει να υπάρχει κάθε σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής.

«Μοναδικός στόχος όλων πρέπει να είναι η πλήρης διαφάνεια και η πάταξη κάθε φαινομένου που έβλαψε ή μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα της Τράπεζας, των μετόχων και επομένως του Ταμείου μας και των μηχανικών», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του. Επιπλέον, καλεί την ΤτΕ να ασκήσει το σύνολο των ελέγχων που προβλέπονται από το νόμο και τους κανονισμούς και να ενημερώσει για τυχόν ευρήματα τόσο το ΤΕΕ όσο και τους μηχανικούς, που στηρίζουν τόσα χρόνια την Attica Bank, ώστε «να υπάρξει πλήρης διαφάνεια».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ζητά ταυτόχρονα να ενημερωθεί προσωπικά σε περίπτωση που υπάρχουν ευρήματα από τους ελέγχους για τους εκπροσώπους του Ταμείου στη διοίκηση της Τράπεζας μέχρι σήμερα, αλλά και στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν διαπιστωθεί, ώστε «να σταματήσει να υπάρχει κάθε είδους σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank και η Τράπεζα να προχωρήσει με υγιείς βάσεις σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider