Πόρισμα για την Attica Bank: Δάνεια 127 εκατ. πήρε ο Καλογρίτσας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόρισμα για την Attica Bank: Δάνεια 127 εκατ. πήρε ο Καλογρίτσας

Δάνεια ύψους 127,6 εκατ. ευρώ έλαβε από την Attica Bank ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησε στην τράπεζα, μικτό κλιμάκιο της Τραπέζης της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, για τις χορηγήσεις της περιόδου 2012-2015.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr, το πόρισμα υποβλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, στην αγγλική γλώσσα, ενώ η μετάφραση θα πάει στην εισαγγελέα μετά από τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, η χρηματοδότηση του Χρήστου Καλογρίτσα πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα προνομιακό καθεστώς.

Το πόρισμα καταγράφει τα εξής ευρήματα:

- Την περίοδο από το 2011 έως το 2014 ο Χρήστος Καλογρίτσας και οι εταιρείες συμφερόντων του δανειοδοτήθηκαν συνολικά με περίπου 50 εκατ. ευρώ.

- Το διάστημα από 2.1.2015 έως 31.12.2015 ο κατασκευαστής πήρε από την Attica Bank επιπλέον δάνεια περίπου 55 εκατ. ευρώ.

- Το 2016 και συγκεκριμένα μέχρι και το τέλος του περασμένου Ιουνίου, ο κ. Καλογρίτσας δανειοδοτήθηκε με ακόμη 22,6 εκατ. από την τράπεζα. Από αυτά τα 7,6 εκατ. είχαν δοθεί από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Ιουνίου ενώ στις 27 Ιουνίου δόθηκαν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ σε δυο εταιρείες συμφερόντων του.

Ένας άλλος ευνοημένος των δανειοδοτήσεων της Attica Bank φέρεται να είναι ο κατασκευαστής Σπύρος Ζανιάς. Είναι ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής «Γεωμετρική Α.Ε.» κτίριο της οποίας στην περιοχή του Περιστερίου είχε μισθώσει η τράπεζα χωρίς να το χρησιμοποιεί.

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank ο Θεόδωρος Πανταλάκης

Την εκλογή του Θεοδώρου Πανταλάκη στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Bank, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές «κατά τη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, ύστερα από πρόταση της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων, εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Θεόδωρο Πανταλάκη ως μέλος του Δ.Σ.».

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «στη συνέχεια, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε τον κ. Πανταλάκη ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας.

Έτσι, κλείνει μία βασική εκκρεμότητα, σε σχέση με την εταιρική διακυβέρνηση της Τράπεζας, η οποία συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις των Εποπτικών Αρχών, συνεχίζοντας την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider