Intralot: Σταθερά έσοδα και 4,9% αύξηση EBITDA το α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intralot: Σταθερά έσοδα και 4,9% αύξηση EBITDA το α' τρίμηνο
Σταθερά έσοδα και αύξηση EBITDA εμφάνισε ο όμιλος της Intralot το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων οι ζημιές συρρικνώθηκαν. 

Σταθερά έσοδα και αύξηση EBITDA εμφάνισε ο όμιλος της Intralot το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων οι ζημιές συρρικνώθηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 97,7 εκατ. ευρώ (+0,1% σε ετήσια βάση). Κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 26,1 εκατ. ευρώ (+4,9% σε ετήσια βάση).

Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα 5,7 εκατ. ευρώ ζημιές, σε σύγκριση με ζημίες 6,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 12,5% σε ετήσια βάση.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intralot, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης δήλωσε: «Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δείχνουν ισχυροποίηση των κερδών και ανάκαμψη από τον αντίκτυπο του COVID και αντικατοπτρίζουν ένα βελτιωμένο οικονομικό προφίλ, με ομαλοποιημένα έσοδα και μείωση των λειτουργικών εξόδων και του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους σε αντιστοιχία με το επιχειρηματικό σχέδιο της Εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτού του ισχυρά βελτιωμένου P/L και Ισολογισμού, η Εταιρεία έχει σχεδιάσει και πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε Aύξηση Mετοχικού Kεφαλαίου μέσω της Έκδοσης Δικαιωμάτων υπέρ παλαιών μετόχων έχοντας εξασφαλίσει τη δέσμευση της Standard General Master Fund II L.P. (ως Στρατηγικού Επενδυτή) για τα αδιάθετα δικαιώματα, κίνηση η οποία θα ενισχύσει σημαντικά τις προοπτικές μας να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες ευκαιρίες στις ΗΠΑ αλλά και την παγκόσμια αγορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intralot: Εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,17 εκατ. ευρώ

Intralot: Μεγάλη ΑΜΚ έως 130 εκατ. ευρώ με ξένο στρατηγικό επενδυτή

gazzetta
gazzetta reader insider insider