Πρώην μηχανικός της Apple ομολόγησε ότι είχε κλέψει εμπιστευτικά αρχεία για το project αυτόνομων οχημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρώην μηχανικός της Apple ομολόγησε ότι είχε κλέψει εμπιστευτικά αρχεία για το project αυτόνομων οχημάτων
Ο Xiaolang Zhang, πρώην υπάλληλος της Apple που κατηγορήθηκε για κλοπή αρχείων υπολογιστή με εμπορικά μυστικά σχετικά με το μυστικό τμήμα αυτοκινήτων της Apple, ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Σαν Χοσέ τη Δευτέρα.

Ο Xiaolang Zhang, πρώην υπάλληλος της Apple που είχε κατηγορηθεί για υποκλοπή αρχείων υπολογιστή με εμπορικά μυστικά της μονάδας αυτοκινήτων της Apple, ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Σαν Χοσέ τη Δευτέρα.

Η συμφωνία ομολογίας του Zhang με την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι εμπιστευτική. Ο Zhang αντιμετωπίζει έως και 10 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 250.000 δολαρίων, αφού ομολόγησε την ενοχή του για το κακούργημα της κλοπής εμπορικών μυστικών. Η ποινή έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο.

Ο Zhang κατηγορήθηκε ότι κατέβασε εσωτερικά αρχεία της Apple σχετικά με το project αυτοκινήτων της εταιρείας — συγκεκριμένα, ένα έγγραφο 25 σελίδων που περιλαμβάνει σχέδια μιας πλακέτας κυκλώματος για ένα αυτόνομο όχημα. Ο Zhang κατηγορήθηκε επίσης ότι ανέσυρε εγχειρίδια και PDF που περιγράφουν τα πρωτότυπα και τις απαιτήσεις πρωτοτύπων της Apple.

Ο Zhang συνελήφθη από ομοσπονδιακούς πράκτορες τον Ιούλιο του 2018 στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ, όπου σχεδίαζε να πετάξει στην Κίνα. Είχε εργαστεί στο παρελθόν για την Apple από το 2015, με την πιο πρόσφατη θέση του να είναι μηχανικός hardware στην ομάδα αυτόνομων οχημάτων της Apple.

Οι κατηγορίες έστρεψαν το βλέμμα σε μια μυστική πλευρά της Apple που η εταιρεία ακόμη και χρόνια αργότερα δεν παραδέχεται συχνά: το τμήμα της που αναπτύσσει αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα. Σύμφωνα με τα έγγραφα του 2018, περίπου 5.000 υπάλληλοι γνώριζαν για το project και 2.700 είχαν πρόσβαση σε προβλέψεις και βάσεις δεδομένων σχετικά με αυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider