Gazprom: Καθώς κόβει το αέριο στη Γερμανία, η μετοχή σε υψηλά 2 μηνών λόγω του μερίσματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gazprom: Καθώς κόβει το αέριο στη Γερμανία, η μετοχή σε υψηλά 2 μηνών λόγω του μερίσματος
Η μετοχή της εταιρείας έφτασε να κερδίζει έως και 27% στην αγορά της Μόσχας, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιουνίου.

Την ώρα που η Gazprom έχει διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream στο πλαίσιο του ενεργειακού «πολέμου» με την Ευρώπη, η μετοχή του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού καταγράφει ράλι στο χρηματιστήριο της Μόσχας μετά από τις υποσχέσεις για διανομή μερίσματος στους μετόχους της.

Σύμφωνα με το Reuters, η μετοχή της Gazprom έφτασε να κερδίζει έως και 27% στην αγορά της Μόσχας την Τετάρτη, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιουνίου.

Ο λόγος της ανόδου αποδίδεται στις ανακοινώσεις για τη διανομή μερίσματος, με το Δ.Σ. της εταιρείας να προτείνει τη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος 51,03 ρουβλιών (0,85 σεντ του δολαρίου) ανά μετοχή για το α' εξάμηνο του 2022.

Συνολικά, το συνολικό ποσό για τη διανομή μερίσματος της Gazprom στους μετόχους της ανέρχεται στα 1,20 τρισ. ρούβλια (20,13 δισ. δολάρια).

Σημειώνεται πως η κίνηση έρχεται καθώς η ρωσική κυβέρνηση, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Gazprom, είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο πως δεν θα πληρώσει μέρισμα για τη χρήση του 2021.

Με την άνοδο της Gazprom, ο δείκτης MOEX στο ρωσικό χρηματιστήριο έφτασε να ενισχύεται έως 4% την Τετάρτη, φτάνοντας κοντά στο υψηλότερο σημείο του από τις 30 Μαΐου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Baidu: Μεταφέρει επιβάτες με ρομπο-ταξί σε προάστιο του Πεκίνου και έχει ήδη αρπάξει το 10% της αγοράς

Τουρκία: Στο 7,6% η ανάπτυξη της οικονομίας, παρά τον καλπάζοντα πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider