Ο Carl Icahn έχει μερίδιο άνω του 8% στην εταιρεία ποτών Crown Holdings

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Carl Icahn έχει μερίδιο άνω του 8% στην εταιρεία ποτών Crown Holdings
Ο δισεκατομμυριούχος ακτιβιστής επενδυτής φέρεταια να διαθέτει μερίδιο αξίας περίπου 700 εκατ. δολαρίων.

Ο Carl Icahn διαθέτει σημαντικό μερίδιο στην Crown Holdings και θεωρεί πως η παραγωγός ποτών θα πρέπει να ξεφορτωθεί κάποιες από τις δραστηριότητές της και να επαναγοράσει περισσότερες μετοχές, μεταδίδει η WLS, επικαλούμενη πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Ο δισεκατομμυριούχος ακτιβιστής επενδυτής διαθέτει συγκεκριμένα μερίδιο αξίας περίπου 700 εκατ. δολαρίων που τον καθιστά τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, σύμφωνα με τις πηγές.

Η Crown έχει αυτή τη στιγμή κεφαλαιοποίηση ύψους περίπου 8 δισ. δολαρίων μετά και την πτώση της αξίας της μετοχής της κατά σχεδόν 40% από τις αρχές του έτους. Η μετοχή έκανε μεγάλη βουτιά την περασμένη εβδομάδα μετά και την αναθεώρηση των χρηματοοικονομικών προοπτικών της εταιρείας από τη διοίκηση, η οποία την απέδωσε σε παράγοντες όπως ο πληθωρισμός, τα υψηλότερα επιτόκια και οι συναλλαγματικές μεταβολές.

Στην τηλεδιάσκεψη με αναλυτές και επενδυτές, ο CEO Timothy Donahue είπε ότι η εταιρεία δεν προέβλεψε, επίσης, «μια τόσο απότομη και μεγάλη μείωση» της ζήτησης για αναψυκτικά παγκοσμίως.

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider