AstraZeneca: Πάνω από τις προβλέψεις έσοδα και κέρδη στο γ' τρίμηνο - Αναβαθμίστηκε το guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AstraZeneca: Πάνω από τις προβλέψεις έσοδα και κέρδη στο γ' τρίμηνο - Αναβαθμίστηκε το guidance
Υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της AstraZeneca στο γ' τρίμηνο του 2022, με τον αγγλο-σουηδικό φαρμακευτικό όμιλο να αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις του για τις επιδόσεις του στο σύνολο του 2023.

Υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της AstraZeneca στο γ' τρίμηνο του 2022, με τον αγγλο-σουηδικό φαρμακευτικό όμιλο να αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις του για τις επιδόσεις του στο σύνολο του 2023.

Πιο αναλυτικά, τα έσοδα της AstraZeneca ανήλθαν στα 11 δισ. δολάρια, υψηλότερα από την πρόβλεψη για έσοδα 10,84 δισ. δολαρίων αλλά και από τα αντίστοιχα μεγέθη κατά το γ' τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη μετά φόρων στα 1,64 δισ. δολάρια έναντι των ζημιών 1,65 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη της τάξης των 629 εκατ. δολαρίων. Τα κέρδη από τις βασικές δραστηριότητες ανά μετοχή, διαμορφώθηκαν στα 1,67 δολάρια, υψηλότερα 55% από το προηγούμενο έτος, έναντι εκτιμήσεων για 1,52 δολάρια.

Την ίδια στιγμή, η AstraZeneca προχώρησε στην αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για το σύνολο του 2022, καθώς πλέον προβλέπει πως τα έσοδά της θα αυξηθούν κατά 20%-24% στο σύνολο του 2022, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή θα σημειώσουν αύξηση μεταξύ 25%-35%, έναντι της προγενέστερης εκτίμησης για αύξηση 25%-30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Έχασε 1 τρισ. δολάρια σε αξία κεφαλαιοποίησης - Η μεγαλύτερη απώλεια στην Ιστορία

Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολαρίων μετά το deal της Twitter

Ο Ζούκερμπεργκ απολύει πάνω 11.000 υπαλλήλους σε Facebook και Instagram

gazzetta
gazzetta reader insider insider