Αυστρία: Και για δωροδοκία ερευνάται ο δισεκατομμυριούχος Ρενέ Μπένκο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστρία: Και για δωροδοκία ερευνάται ο δισεκατομμυριούχος Ρενέ Μπένκο
Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα του δισεκατομμυριούχου Αυστριακού Ρενέ Μπένκο με το νόμο.

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα του δισεκατομμυριούχου Αυστριακού Ρενέ Μπένκο με το νόμο, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο Μπένκο, που έχτισε την real estate αυτοκρατορία του που αποτιμάται στα 25 δισ. ευρώ, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του πρώην αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας, Τόμας Σμιντ, ότι ο επιχειρηματίας του πρόσφερε καλά αμειβόμενη θέση εργασίας έναντι βοήθειας για να μπει τέλος σε έρευνα επί των φορολογικών του υποθέσεων.

Εκπρόσωποι του Μπένκο αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, αναφέροντας συγκεκριμένα πως «οι κατηγορίες του κου Σμίντ είναι ψευδείς. Σε καμία χρονική στιγμή δεν ασκήθηκε ή ζητήθηκε να ασκηθεί παράνομη επιρροή σε τυχόν έρευνες επί φορολογικών υποθέσεων».

Πρόκειται για ακόμα μία αναμέτρηση του Μπένκο με τις αυστριακές αρχές, καθώς οι εισαγγελικές αρχές της Βιέννης ήδη υποστηρίζουν πως ο επιχειρηματίας έχει στο παρελθόν προβεί σε δωρεές που στην πραγματικότητα ήταν καλυμμένες πληρωμές δωροδοκίες για τη διευκόλυνση λήψεων οικοδομικών αδειών. Ο 45χρονος αρνείται και αυτές τις κατηγορίες και περιμένει να δικαιωθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών. Η δίκη σε αυτή την υπόθεση είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή.

Το όνομα του έχει αναμειχθεί και στο ευρύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην πτώση του πρώην καγκελάριου της χώρας, Σεμπάστιαν Κούρτς.

Στο χαρτοφυλάκιο του Μπένκο περιλαμβάνονται ακίνητα όπως το κτήριο της Chrysler στη Νέα Υόρκη, εμπορικά mall στην Γερμανία και το πεντάστερο ξενοδοχείο Bauer στην Βενετία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοινό μέτωπο Σερβίας - Ουγγαρίας - Αυστρίας για να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση

Η κυβέρνηση της Αυστρίας τονίζει πως δεν υπάρχει κίνδυνος μπλακάουτ φέτος τον χειμώνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider