Intel: Κάτω των προσδοκιών αποτελέσματα δ' τριμήνου - Απογοητευτικό guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intel: Κάτω των προσδοκιών αποτελέσματα δ' τριμήνου - Απογοητευτικό guidance
Intel
Μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Πέμπτης η Intel ανακοίνωσε αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του 2022.

Κάτω των προσδοκιών της Wall Street στάθηκαν τα αποτελέσματα του αμερικανικού γίγαντα των chip, Intel, ενώ απογοητευτικό είναι και το guidance για το πρώτο τρίμηνο.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Πέμπτης η Intel ανακοίνωσε αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του 2022 δείχνοντας πως συνεχίζει να δυσκολεύεται με την επιβράδυνση της ζήτησης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η εταιρεία παρείχε guidance για προσαρμοσμένη απώλεια 0,15 δολάρια ανά μετοχή το α’ τρίμηνο. Η Wall Street ανέμενε κέρδος 0,25 δολάρια ανά μετοχή.

Όσον αφορά στα έσοδα δ’ τριμήνου η Intel ανακοίνωσε 14 δισ. δολάρια έναντι 14,4 δισ. δολαρίων που αναμένονταν, ενώ για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 0,10 δολάρια έναντι 0,19 δολάρια που αναμένονταν.

Για το τμήμα του Client Computing τα έσοδα ήτα 6,6 δισ. δολάρια έναντι 7,4 δισ. δολαρίων που αναμένονταν ενώ για Datacenter και AI ήταν 4,3 δισ. δολάρια έναντι 4 δισ. δολαρίων που αναμένονταν.

Αλλά και οι προσδοκίες της Intel για το α’ τρίμηνο δεν είναι πολύ καλύτερες από τις επιδόσεις της στο δ’ τρίμηνο του 2022. Η εταιρεία είπε ότι αναμένει έσοδα μεταξύ 10,5 και 11,5 δισ. δολαρίων. Η Wall Street εκτιμούσε 14 δισ. δολάρια. Τα μικτά περιθώρια αναμένεται επίσης να φτάσουν στο 39%. Οι αναλυτές ανέμεναν τα περιθώρια να φτάσουν στο 45,5%.

Η Intel αντιμετωπίζει μια απότομη πτώση στις πωλήσεις υπολογιστών για καταναλωτές, καθώς οι αγοραστές επιλέγουν να κρατήσουν τα laptop και τα desktop που αγόρασαν στην κορύφωση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Gartner, οι παγκόσμιες αποστολές υπολογιστών για το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκαν εντυπωσιακά κατά 28,5%, η μεγαλύτερη πτώση από τότε που ξεκίνησε η εταιρεία να παρακολουθεί τις αποστολές στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Το Client Computing Group της Intel σημείωσε «βουτιά» στο τρίμηνο, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 36% σε ετήσια βάση από 10,3 δισ. δολάρια σε 6,6 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Χτίζει» σερί πάνω στο ΑΕΠ η Wall Street - «Άλμα» 11% για την Tesla

Tesla: Άνω των προσδοκιών τα έσοδα και τα κέρδη τέταρτου τριμήνου

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στις ΗΠΑ δημιουργεί εκ του μηδενός νέες πρωτεΐνες με αντιμικροβιακές ιδιότητες

gazzetta
gazzetta reader insider insider