Στο στόχαστρο του Jim Ratcliffe η Manchester United - Προσέλαβε τις JPMorgan και Goldman Sachs ως συμβούλους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο στόχαστρο του Jim Ratcliffe η Manchester United - Προσέλαβε τις JPMorgan και Goldman Sachs ως συμβούλους
Τις αμερικανικές τράπεζες JPMorgan Chase και Goldman Sachs προσέλαβε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Jim Ratcliffe ως συμβούλους για ενδεχόμενη εξαγορά της Manchester United

Τις αμερικανικές τράπεζες JPMorgan Chase και Goldman Sachs προσέλαβε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Jim Ratcliffe ως συμβούλους για ενδεχόμενη εξαγορά της Manchester United, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση των εξελίξεων.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της Ineos Group -με περιουσία που ξεπερνά τα 13 δισ. δολάρια- έχει αναθέσει στα δύο αμερικανικά πιστωτικά ιδρύματα να εξετάσουν τις προϋποθέσεις για την απόκτηση του club από τον Ratcliffe, μία εξαγορά που αναμένεται να προκαλέσει «σεισμό» στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του «Νησιού».

Συγκεκριμένα, οι JPMorgan και Goldman Sachs θα αναλάβουν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με την τακτική που θα ακολουθήσει ο Ratcliffe ώστε να καταθέσει την προσφορά εξαγοράς αλλά και σχετικά με την διευθέτηση της χρηματοδότησης ενδεχόμενης προσφοράς.

Σημειώνεται πως ο αγγλικός σύλλογος ποδοσφαίρου βρίσκεται στην ιδιοκτησία της οικογένεια Γκλέιζερ, η οποία έχει δηλώσει σε προγενέστερο χρόνο «ανοιχτή για την πώληση μεριδίου ή ολόκληρης της ομάδας», ενώ ο Ratcliffe το 2022 κατέθεσε πρόταση ύψους 5,17 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Τσέλσι.

Σύμφωνα με την Certus Capital, οποιαδήποτε προσφορά για την εξαγορά της ομάδας θα πρέπει να προσεγγίζει τα 5 δισ. δολάρια (περίπου 4 δισ. λίρες) ώστε να συναντά τόσο την τρέχουσα αξία του συλλόγου όσο και την προσδοκώμενη αξία του club.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι συζητήσεις μεταξύ του συνιδρυτή της Ineos Group και των δύο αμερικανικών τραπεζών βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει απόφαση εκ μέρους του Ratcliffe για το αν θα καταθέσει ή όχι προσφορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπαρτσελόνα: Αποζημίωση 8,5 εκατ. ευρώ σε πρώην ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε για 17 λεπτά

Το Top-10 του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αξίζει σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ: Οι «σίγουροι» και οι εκπλήξεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider