Formula 1 και ηλεκτροκίνηση; Ξεχάστε το, λέει ο Πρόεδρος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Formula 1 και ηλεκτροκίνηση; Ξεχάστε το, λέει ο Πρόεδρος
Η Formula 1 «δεν θα μεταβεί ποτέ στην ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Stefano Domenicali, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Formula 1 «δεν θα μεταβεί ποτέ στην ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Stefano Domenicali, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore την Κυριακή.

Για να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών αερίων, η F1 αναπτύσσει μια βενζίνη μηδενικών εκπομπών που «θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από αεροπλάνα και πλοία», δήλωσε ο Domenicali.

Ο διάδοχος του Bernie Ecclestone επέκρινε τους πολιτικούς για τον καθορισμό αδύνατων στόχων για την ενεργειακή μετάβαση και για την ιδεολογική προσέγγιση της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία έχει γίνει «αδιαμφισβήτητο δόγμα».

«Είναι δυνατόν να φτάσουμε σε μηδενικές εκπομπές ρύπων χωρίς να αλλάξουμε κινητήρες ή να πετάξουμε τα υπάρχοντα αυτοκίνητα», δήλωσε ο Domenicali στην εφημερίδα.

Αυτή την εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέγραψε μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με τα κράτη μέλη πέρυσι και η οποία απαιτεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επιτύχουν στόχο μηδενικών εκπομπών έως το 2035 και να μειώσουν τα επίπεδα ρύπανσης κατά 55% αυτή τη δεκαετία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θολό το τοπίο για την κατανάλωση χοιρινού κρέατος το 2023 – Η εικόνα διεθνώς

Ένα νέο τεχνητό νησί 3,5 δισ. δολαρίων ξεφυτρώνει ανοιχτά του Άμπου Ντάμπι

gazzetta
gazzetta reader insider insider