Nέα προϊόντα και νέες εξαγορές στο στόχαστρο της Entersoft για το 2023

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nέα προϊόντα και νέες εξαγορές στο στόχαστρο της Entersoft για το 2023
Οι επιδόσεις του 2022 και οι προσδοκίες για το 2023.

Με νέα προϊόντα αλλά και νέες εξαγορές αναμένεται να συνεχίσει την δυναμική ανάπτυξή της η Entersoft, μετά από ένα έτος όπου τα έσοδα κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 23% φτάνοντας τα 29,6 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων τόκων κι αποσβέσεων καταγράφηκαν 7% υψηλότερα, φτάνοντας τα 9,5 εκατ. ευρώ.

Στόχος, όπως ανέφεραν τα στελέχη της σε χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών, είναι η εταιρεία να συνεχίσει να αναπτύσσεται τόσο οργανικά όσο και μέσα από την ενσωμάτωση νέων εταιρειών με συμπληρωματικές στο χαρτοφυλάκιό της υπηρεσίες, σε Ελλάδα και εξωτερικό και ειδικά στην αγορά της Ρουμανίας.

«Το 2022 αποτέλεσε ουσιαστικά μια προετοιμασία για το μέλλον και το 2023 αναμένουμε να εξελιχθεί σε μια ακόμα καλύτερη χρονιά δεδομένων των χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης.

Τις προσδοκίες για την συνέχεια ενισχύει και η έναρξη της πλήρους εφαρμογής της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής τιμολόγησης για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό μάλιστα η εταιρεία ετοιμάζει τρία τουλάχιστον νέα προϊόντα και στοχεύει στην ενίσχυση της θέσης της και στις μικρές επιχειρήσεις. Σημαντικό ρόλο για την πορεία του 2023 θα παίξουν φυσικά και οι νέες εξαγορές, τις οποίες ήδη εξετάζει, τόσο στην εγχώρια όσο και στην ρουμανική ή και βουλγαρική αγορά.

Η εν λόγω «συνταγή» άλλωστε, δοκιμάστηκε ήδη φέτος και αποδείχτηκε εξόχως επιτυχημένη. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι την χρονιά που μας πέρασε η εταιρεία ολοκλήρωσε 4 εξαγορές. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2022 η Entersoft εξαγόρασε την εταιρεία Logon ΑΕ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ, τον Μάιο του ίδιου έτους εξαγόρασε το 75% της BIT Software Romania, ενισχύοντας το αποτύπωμά της στην πολλά υποσχόμενη ρουμανική αγορά, και μέχρι το τέλος του έτους προχώρησε στην εξαγορά της Smartware International αλλά και την CGSoft επεκτεινόμενη στον κλάδο της υγείας αλλά και του Property & Real Estate Management.

Χάρη στις προαναφερθείσες εξαγορές αλλά και στα νέα προϊόντα που απέκτησε, η εταιρεία εμφάνισε έσοδα 29,6 εκατ. ευρώ – αύξηση 23% σε σχέση με την οικονομική χρήση 2021 (24,0 εκατ. ευρώ), EBITDA €9,5 εκατ., αυξημένα κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (€8,9 εκατ.), κέρδη προ φόρων €6,7 εκατ., σταθερά σε σύγκριση με την οικονομική χρήση 2021 (€6,6 εκατ.) ενώ διατήρησε και τα ταμειακά διαθέσιμα στα €14,8 εκατ. έναντι €10,3 εκατ. στο τέλος της περυσινής χρήσης 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Entersoft: Αύξηση 23% στον τζίρο του 2022 -Επιτάχυνση στο δ' τρίμηνο

Entersoft: Εξαγορά της Smartware για 1,8 εκατ. ευρώ - Είσοδος στο λογισμικό των φαρμακείων

Entersoft: Αυξημένα έσοδα και EBITDA στο α' εξάμηνο του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider