Οι σεισμοί στην Τουρκία «πάγωσαν» το μέρισμα της Erdemir για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι σεισμοί στην Τουρκία «πάγωσαν» το μέρισμα της Erdemir για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια
Κάνοντας λόγο για ανάγκη διατήρησης υγειών αποθεματικών ρευστού στη σχετική ανακοίνωση της.

Η τουρκική χαλυβουργία Erdemir ανακοίνωσε την Πέμπτη πως δεν πρόκειται να διανείμει μέρισμα στους μετόχους της για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια, στον απόηχο της ανασφάλειας που έχουν δημιουργήσει στις επιχειρήσεις της χώρας οι φονικοί σεισμοί της 6ης Φεβρουαρίου, που έχουν αφήσει πίσω τους πάνω από 50.000 νεκρούς σε Τουρκία και Συρία και μεγάλες καταστροφές.

Η Eregli Demir ve Celik Fabrikalari AS, όπως είναι το πλήρες όνομα της εταιρείας, ανακοίνωσε πως δεν θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους της την Πέμπτη, κάνοντας λόγο για ανάγκη διατήρησης υγειών αποθεματικών ρευστού στη σχετική ανακοίνωση της.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, είναι η πρώτη φορά από το 2010 που η χαλυβουργεία δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση οικονομικού έτους, ενώ η Erdemir ήταν μια από τις λίγες τουρκικές εισηγμένες που διέμεινε σταθερά μέρισμα, καθιστώντας της θελκτική για τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

Η Erdemir ανακοίνωσε πως τα EBITDA της για το σύνολο το 2022 διαμορφώθηκαν σε 48 εκατ. δολάρια, τα χαμηλότερα από το α' τρίμηνο του 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider