ΗΠΑ: Η Charles Schwab «ξορκίζει» το παράδειγμα της SVB και μιλά για ισχυρή αύξηση των εισροών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Charles Schwab «ξορκίζει» το παράδειγμα της SVB και μιλά για ισχυρή αύξηση των εισροών
Φόβος για το ότι επιχειρήσεις όπως η Schwab θα χρειαστεί να πουλήσουν αυτά τα «ανοίγματα» τους με μεγάλες απώλειες ώστε να καλύψουν την απόσυρση καταθέσεων, όπως συνέβη και με την SVB.

Εν μέσω των ανησυχιών που έχουν δημιουργήσει οι χρεοκοπίες των Silicon Valley Bank και Signature Bank στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, ο επικεφαλής της Charles Schwab, Ουόλτ Μπέτινγκερ, κάνει λόγο για σημαντική αύξηση εισροών στην τράπεζα του.

Μιλώντας στο CNBC, ο Μπέτινγκερ υποστήριξε «βλέπουμε εισροές assets σε επίπεδα σημαντικών αριθμών». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Schwab κατέγραψε 42 δισ. δολάρια σε νέα assets για τον Φεβρουάριο, περίπου 2 δισ. δολάρια ανά ημέρα.

Ακόμα, ο Μπέτινγκερ είπε πως την Τρίτη ο ίδιος αγόρασε 50.000 μετοχές της τράπεζες μέσω του προσωπικού του λογαριασμού.

Τα κέρδη για τη μετοχή Schwab στην Wall Street για την Τρίτη κινούνται στο 12%, κινούμενα προς την «ισοφάριση» της πτώσης που κατέγραψε η τράπεζα τη Δευτέρα, ακολουθώντας τις απώλειες που κατέγραψαν οι περισσότερες μετοχές του χρηματοπιστωτική κλάδου στις ΗΠΑ, με μεγάλη έκθεση σε holdings ομολόγων.

Όπως αναφέρει το CNBC, υπάρχει ο φόβος για το ότι επιχειρήσεις όπως η Schwab θα χρειαστεί να πουλήσουν αυτά τα «ανοίγματα» τους με μεγάλες απώλειες ώστε να καλύψουν την απόσυρση καταθέσεων, όπως συνέβη και με την SVB.

Ωστόσο, ο Μπέτινγκερ εμφανίζεται αισιόδοξος, λέγοντας πως «απ' ό,τι έχουν ακούσει, υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην εταιρεία μας. Ξέρουν πόσο συντηρητικοί είμαστε και ξέρουν πως δεν παίρνουμε ρίσκα. Για αυτό και διατηρούμε πρόσβαση στη ρευστότητα με τον τρόπου που λειτουργούμε» πρόσθεσε ο ίδιος, για να συμπληρώσει «η τράπεζα μας διοικείται πολύ συντηρητικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι έλεγε ο CEO της SVB έναν χρόνο πριν την κατάρρευση

Moody's: «Κόβει» το outlook για τις τράπεζες των ΗΠΑ - «Επιδεινωμένο» το περιβάλλον, μετά από την SVB

gazzetta
gazzetta reader insider insider