Αναγεννάται το παλαιό εργοστάσιο της Παπαστράτος

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναγεννάται το παλαιό εργοστάσιο της Παπαστράτος

Άλλη όψη θα έχει εντός της επόμενης πενταετίας η γειτονία του Αγίου Διονυσίου, κοντά ακτής Κονδύλη στον Πειραιά ,καθώς μέχρι τότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επένδυση στο μεγαλύτερο αστικό ακίνητο της χώρας, το παλιό και ιστορικό εργοστάσιο της μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας της χώρας, της Παπαστράτος.

Η συνολική επένδυση η οποία εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 100 εκατομμύρια ευρώ και θα αναπτυχτεί σε 60 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα δομημένων χώρων θα δημιουργήσει 5.000 θέσεις εργασίας.

Η διαχειρίστρια εταιρεία, η εταιρεία ακινήτων Dimand φιλοδοξεί να υλοποιήσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στο πρώτο λιμάνι της χώρας αλλάζοντας την όψη αλλά και τις συνθήκες της περιοχής. Στόχος είναι στο ιστορικό συγκρότημα της βιομηχανίας Παπαστράτος , να φιλοξενηθούν χρήσεις ξενοδοχείου, υπηρεσιών, εμπορίου και αναψυχής, τηλεπικοινωνιών κτλ.

«Οι δράσεις αξιοποίησης ακινήτων τις εποχές της κρίσεις γυρίζουν στο κέντρο» ανέφερε μιλώντας σε ενημέρωση δημοσιογράφων ο Πάνος Παναγιωτίδης, Γενικός Διευθυντής της Dimand. «Ψάχναμε κάτι μεγάλο για να κάνουμε την επόμενη επένδυση μας. Αυτή τη στιγμή ο Πειραιάς μετά από τόσα χρόνια θα μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, που χάθηκε στο Βοτανικό, με ανάπλαση ιστορικών κτηρίων έτοιμα να φιλοξενήσουν μεγάλες χρήσεις.

Η εταιρεία Dimand αγόρασε από την Παπαστράτος που ελέγχεται από τον πολυεθνικό όμιλο Philip Morris, τρία ακίνητα στον Πειραιά: Το πρώην κεντρικό κτίριο της καπνοβιομηχανίας το λιθογραφείο της καθώς και το "κτήριο Βόμβα" που λειτούργησε για πολλά χρόνια ως αποθήκη.

Ήδη στην πρώην αποθήκη, δηλαδή το "κτηριο Βόμβα", έχει ξεκινήσει το πρώτο στάδιο της επένδυσης που εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί το Μάιο επόμενου χρόνου. Πρόκειται για κτίριο 4.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται σε οικόπεδο 5.500 τ.μ.που θα ανακατασκευαστεί ώστε να στεγάσει κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 10.500 τ.μ. και 126 θέσεις στάθμευσης. Μάλιστα για το κτίριο αυτό σε πρώτη φάση η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με την Grivalia Properties για την ανάπλαση των παλαιών αποθηκών της Παπαστράτος και τη μετατροπή τους σε σύγχρονο κτήριο γραφείων.

Στα άλλα δύο κτήρια που αποτελούν στο μεγάλο συγκρότημα του παλαιού εργοστασίου θα αναπτυχθούν ξενοδοχειο ,χρήσεις χώρων στέγασης υπηρεσιών αλλά και επιπλωμένες κατοικίες, πολυχώρος εκδηλώσεων, εμπορικά καταστήματα, υπόγειο πάρκινγκ και το Μουσείο Παπαστράτος. Μάλιστα υπάρχουν προκαταρκτικές επαφές με την Cosco για το ενδεχόμενο στέγασης στο συγκρότημα του παλιού εργοστασίου Παπαστράτος μέρος των δραστηριοτήτων του κινεζικού κολοσσού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider