Υπό τον «φόβο» της ΕΕ η Meta χαλαρώνει τους κανόνες διαφημίσεων στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπό τον «φόβο» της ΕΕ η Meta χαλαρώνει τους κανόνες διαφημίσεων στην Ευρώπη
Οι πλατφόρμες της Meta δεν θα χρησιμοποιούν για τις στοχευμένες διαφημίσεις στοιχεία όπως ποια video παρακολουθούν και το σε τι περιεχόμενο κλικάρουν σε Facebook και Instagram.

Η Meta αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους χρήστες του Facebook και του Instagram να αποφεύγουν τις υψηλά προσωποποιημένες διαφημίσεις στις πλατφόρμες της, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την WSJ, το μέτρο λαμβάνεται ώστε η Meta να εναρμονιστεί με τις οδηγίες που έχει λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κομισιόν. Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο του 2023 η Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας είχε επιβάλει πρόστιμα 390 εκατ. ευρώ στο Facebook και το Instragram επί των ονομαζόμενων «συμπεριφορικών διαφημίσεων», που εστιάζουν στην ψηφιακή δραστηριότητα του χρήστη.

Ξεκινώντας από την Τετάρτη, 5 Απριλίου, η Meta θα επιτρέπει στους χρήστες των social media της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιλέγουν μια κατηγορία των υπηρεσιών που θα τους «χτυπά» μόνο με διαφημίσεις που βασίζονται σε ευρύτερες κατηγορίες, όπως η ηλικία τους και η γενική τοποθεσία τους. Αυτό που αλλάζει είναι πως οι πλατφόρμες της Meta δεν θα χρησιμοποιούν για τις στοχευμένες διαφημίσεις στοιχεία όπως ποια video παρακολουθούν και το σε τι περιεχόμενο κλικάρουν σε Facebook και Instagram.

Οι χρήστες που θα επιλέγουν την εξαίρεση τους από τα παραπάνω πρέπει να υποβάλλουν μια online δήλωση στην Meta που θα αναφέρει πως είναι αντίθετοι στην χρήση των στοιχείων τους για τη διαφημίσεις στις εφαρμογές. Η εταιρεία θα αξιολογεί τις αντιρρήσεις των χρηστών προτού εφαρμόσει τις αλλαγές, ανέφεραν άτομα με γνώση του αντικειμένου στην WSJ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Digital Onboarding: Πώς θα ανοίξετε εταιρικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα από το κινητό σας

gazzetta
gazzetta reader insider insider