«Βγάζω 36.000 ευρώ μηνιαίως και δουλεύω 2 ώρες» - Τα «μυστικά» 33χρονης μητέρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βγάζω 36.000 ευρώ μηνιαίως και δουλεύω 2 ώρες» - Τα «μυστικά» 33χρονης μητέρας
«Σήμερα, μένω σε ένα ιστιοφόρο με τον άντρα και την κόρη μου. Δουλεύω μόνο δύο ώρες την ημέρα και περνάω τον υπόλοιπο χρόνο μου ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο».

Η Μισέλ Σρέντερ - Γκάρντνερ είναι η ιδρύτρια του Making Sense of Cents, όπου παρέχει οικονομικές και επιχειρηματικές συμβουλές για επενδύσεις και περιγράφει το πώς κατάφερε να βγάζει 36.000 ευρώ τον μήνα, δουλεύοντας μόλις 2 ώρες ημερησίως ενώ πλέον μένει σε ένα ιστιοφόρο και ταξιδεύει με την οικογένειά της.

«Το 2011, άρχισα ένα προσωπικό ιστολόγιο για τα οικονομικά, το Making Sense of Cents, για να παρακολουθώ τα έξοδά μου — και απογειώθηκε γρήγορα. Μέσα σε 2 χρόνια, κέρδιζα αρκετά για να παρατήσω την κανονική δουλειά μου και να επικεντρωθώ στην επιχείρησή μου ενώ είχα ξεπληρώσει και 40.000 δολάρια από φοιτητικά χρέη. Σήμερα, μένω σε ένα ιστιοφόρο με τον άντρα και την κόρη μου. Δουλεύω μόνο δύο ώρες την ημέρα και περνάω τον υπόλοιπο χρόνο μου ταξιδεύοντας στον κόσμο. Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά, έβαλα ώρες δουλειάς στο blog μου. Αλλά με τα χρόνια, έχω εργαστεί για να κάνω την επιχείρησή μου όσο το δυνατόν πιο εύκολη και εύχρηστη. Πέρυσι, μου απέφερε περίπου 40.000 δολάρια το μήνα σε παθητικό εισόδημα» εξομολογείται με άρθρο της στη στήλη Make It του CNBC.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές της προς επίδοξους επιχειρηματίες:

Οργάνωση

«Πάντα είμαι ένα βήμα μπροστά. Με την ομαδοποίηση εργασιών, ιεραρχώ προτεραιότητες και τις ολοκληρώνω όλες ταυτόχρονα. Αυτό με βοηθά να αποφεύγω τις άσκοπες και αποπροσανατολιστικές κινήσεις για πράγματα που μπορεί να αποσπούν την προσοχή. Για παράδειγμα, γράφω πολλά άρθρα για το ιστολόγιό μου σε μια μέρα, έτσι ώστε να έχω περιεχόμενο πέντε μηνών που περιμένει να δημοσιευτεί. Τότε δεν χρειάζεται να ανησυχώ μήπως δεν έχω αρκετά να δημοσιεύσω. Ο αυτοματισμός βοηθά επίσης, όπως ο προγραμματισμός των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όλη την εβδομάδα. Ελέγχω και απαντώ σε emails μόνο μία φορά την ημέρα» υπογραμμίζει.

Newsletter

«To newsletter μου διαθέτει περισσότερους από 130.000 συνδρομητές και αυξάνεται από μόνο του χάρη στις δημοσιεύσεις στο ιστολόγιό μου και στους λογαριασμούς μου στα social media. Το newsletter έχει σχεδιαστεί για να στέλνει τους αναγνώστες σε διαφορετικές αναρτήσεις (ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους) που μου παράγουν έσοδα από διαφημίσεις, όπως είναι τα διαδικτυακά μου μαθήματα, τα προϊόντα με τα οποία συνεργάζομαι και προωθώ. Και δεδομένου ότι οι αναγνώστες λαμβάνουν συνεπή ενημερωτικά δελτία, είναι πλήρως κατατοπισμένοι για το τι κάνω» επισημαίνει.

Άνεση με την ανάθεση

«Αντί να προσπαθώ να μάθω πώς να κάνω τα πάντα μόνη μου, προσλαμβάνω ελεύθερους επαγγελματίες για πράγματα στα οποία δεν είμαι ειδική, όπως η γραφιστική και η επεξεργασία βίντεο για τα διαδικτυακά μου μαθήματα. Η ανάθεση εργασιών είναι επίσης σημαντική. Έχω μια συντάκτρια μερικής απασχόλησης για το ιστολόγιό μου και μια βοηθό για δευτερεύοντα πράγματα όπως η απάντηση σε μηνύματα πελατών. Το κλειδί είναι να προσλάβετε άτομα που έχετε ελέγξει διεξοδικά ή που ήδη γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Η βοηθός είναι η αδερφή μου και η συντάκτρια είναι η κουνιάδα μου» αποκαλύπτει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Το 2021 έβγαλα 130 εκατ. ευρώ» - Το επιχειρηματικό success story μίας 36χρονης

«Βγάζω 221.000 ευρώ μηνιαίως με 4 ώρες δουλειάς» - 35χρονη μητέρα «έλαμψε» ως φωτογράφος

«Έβγαζα 1 εκατ. την ημέρα από άθλια διαμερίσματα» - Η «κομπίνα» μιας 74χρονης κτηματομεσίτριας

gazzetta
gazzetta reader insider insider