Εξετάζεται η πώληση της PacWest - Καταβαράθρωση 55% για τη μετοχή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξετάζεται η πώληση της PacWest - Καταβαράθρωση 55% για τη μετοχή της
Η PacWest εδρεύει στο Λος Άντζελες και η μετοχή της έχει υποχωρήσει -72% φέτος.

Η μετοχή της PacWest (Pacific Western Bank) υποχώρησε έως και 55% στις συναλλαγές μετά το «καμπανάκι» της Wall Street την Τετάρτη μετά από αναφορές ότι η αμερικανική τράπεζα εξετάζει μια πώληση.

Η περιφερειακή τράπεζα έχει αξιολογήσει επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της διάλυσης ή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώση επί του θέματος.

Οι μετοχές πολλών περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο. Η PacWest εδρεύει στο Λος Άντζελες και η μετοχή της έχει υποχωρήσει -72% φέτος.

Στις 22 Μαρτίου εξασφάλισε δανεισμό 1,4 δισ. δολαρίων σε μετρητά από την Atlas, μετά την πτώση των καταθέσεών της κατά 20%, σύμφωνα με τους Financial Times. Η PacWest ανέφερε ότι έχασε το 20 τοις εκατό των καταθέσεών της φέτος, αλλά ότι είχε στηρίξει την πρόσβασή της σε μετρητά αντλώντας 1,4 δισ. δολάρια μέσω δανειακής διευκόλυνσης από την επενδυτική εταιρεία Atlas SP Partners που υποστηρίζεται από την Apollo. Στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου οι καταθέσεις της αυξήθηκαν από τα 27,1 δισ. δολάρια στα 28,2 δισ. ενώ από τότε έως τις 24 Απριλίου είδε και επιπλέον αύξηση κατά 700 εκατ. δολάρια.

Η PacWest ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο με καθαρές ζημιές 1,21 δισ. δολαρίων ή 10,22 δολ/μτχ από τα κέρδη 49,5 εκατ. δολαρίων ή 33 σεντς/μτχ την ίδια περίοδο πέρυσι. Εξαιρουμένων των έκτακτων αυτών χρεώσεων, η PacWest εμφάνισε προσαρμοσμένα κέρδη 89,4 εκατ. δολαρίων ή 66 σεντς/μτχ που ξεπέρασαν την εκτίμηση των αναλυτών για 61 σεντς/μτχ. Τα καθαρά της έσοδα από τόκους μειώθηκαν στα 279,3 εκατ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο από 322,9 εκατ. στο τέταρτο του 2022, «κυρίως λόγω των υψηλότερων δαπανών από τόκους καταθέσεων και δανείων, τα οποία αντισταθμίζονται εν μέρει από υψηλότερα έσοδα από τόκους σε δάνεια, μισθώσεις και καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», όπως ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Πάουελ έφερε απώλειες στη Wall Street

Προσεκτικές διατυπώσεις Πάουελ (Fed) για τα επιτόκια: Τα στοιχεία θα κρίνουν την πορεία - Υψηλός ο πληθωρισμός

Fed: Αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης - Προς «πάγωμα» η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider