Υποχώρηση της εταιρικής κερδοφορίας προβλέπει η Morgan Stanley

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχώρηση της εταιρικής κερδοφορίας προβλέπει η Morgan Stanley
Η ενίσχυση της εταιρικής κερδοφορίας στο δεύτερο εξάμηνο που προβλέπουν οι αναλυτές, θα εξαρτηθεί από τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

Η κερδοφορία των επιχειρήσεων θα υποχωρήσει χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών τους επόμενους μήνες, εκτιμά ο επικεφαλής αναλυτής της Morgan Stanley, Μάικλ Γουίλσον, επικαλούμενος τα αμερικανικά μακροοικονομικά στοιχεία.

«Αρκετά από τα μακροοικονομικά δεδομένα όπου εστιάζουμε έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες και δεν υποδεικνύουν ρυθμό ενίσχυσης στους επόμενους αρκετούς μήνες», έγραψε ο αναλυτής που είχε προβλέψει σωστά τη βουτιά της Wall Street το 2022.

Άλλωστε, χαρακτηριστικό είναι πως το 86% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει οικονομικά μεγέθη τριμήνου, με το 79% εξ αυτών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ταυτόχρονα, ο Γουίλσον στο βασικό του σενάριο έχει προβλέψει πτώση στα 198 δολ/μετοχή, κάτι που μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται από τους δείκτες, με τον ίδιο, ωστόσο να ξεκαθαρίζει πως η ενίσχυση της εταιρικής κερδοφορίας στο δεύτερο εξάμηνο που προβλέπουν οι αναλυτές, θα εξαρτηθεί από τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

«Είμαστε πιο δύσπιστοι, καθώς το κόστος εργασίας συνεχίζει να συνιστά αντίθετο άνεμο για τις εταιρείες και ο βασικός μας δείκτης για τα περιθώρια κέρδους δείχνει στους επόμενους μήνες περαιτέρω πτώση, την οποία θα ακολουθήσει μία ελαφριά ανάκαμψη» σημείωσε, ενώ αναγνώρισε ότι στην περίπτωση που τα οικονομικά στοιχεία βελτιωθούν, αυτό θα φέρει και την ανάκαμψη της εταιρικής κερδοφορίας που περιμένει μεγάλο μέρος της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λέιν (ΕΚΤ): Υπάρχει ακόμα μεγάλο momentum για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

Alpha Bank: Στα 162 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο - Διανομή μερίσματος από την τρέχουσα χρήση

ΗΠΑ: Συμφωνία για την εξαγορά της φαρμακευτικής Baxter έναντι 4,25 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider