Σύγκλιση γενικής συνέλευσης εξετάζει το ΤΧΣ για την Εθνική

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύγκλιση γενικής συνέλευσης εξετάζει το ΤΧΣ για την Εθνική

Το ενδεχόμενο σύγκλισης έκτακτης γενικής συνέλευσης εξετάζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που έχει προκύψει μετά την επιλογή του Παναγιώτη Θωμόπουλου για τη θέση του προέδρου από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης το Ταμείο «εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλισης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης λαμβάνοντας υπόψη ότι η ομαλή συνεργασία μεταξύ του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και του βασικού μετόχου είναι καθοριστική».

Όπως διευκρινίζεται, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής το πρωί της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ καταψήφισε την εκλογή του κ. Θωμόπουλου για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ, «ενέργεια η οποία συνάδει με προηγούμενη σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ».


Όπως ανέφερε ήδη το insider.gr, παρά τις 48ωρες πυρετώδεις διαπραγματεύσεις και την αποσαφηνισμένη βούληση του ΤΧΣ ια ανάληψη της προεδρίας της Εθνικής από το Δημήτρη Τσιτσιράγκο (το όνομα του οποίου δεν αποσύρθηκε ποτέ από τη διαδικασία) το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής πρωτοστατούντος του CEO της τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη απέρριψε εκ νέου σήμερα με ψήφους 12 προς 1 τη θέση που κόμισε ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ για την προεδρία του ιδρύματος.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ στη βάση απόφασης που είχε λάβει ήδη χθες το βράδυ κατά πλειοψηφία το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ αποφάσισε να προχωρήσει στην υποβολή αιτήματος για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης μέσα στο Νοέμβριο.

Από την πλευρά του ΤΧΣ και των εκπρόσωπων των θεσμών που μετέχουν σε αυτό έγιναν πολλές προσπάθειες για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη. Οι ανακοινώσεις του ΤΧΣ θα γινουν μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider