Γαλλία σε Μασκ: «Το επόμενο Gigafactory της Tesla να γίνει εδώ» αλλά και... απειλή «έξωσης» για το Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία σε Μασκ: «Το επόμενο Gigafactory της Tesla να γίνει εδώ» αλλά και... απειλή «έξωσης» για το Twitter
Η Γαλλία επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της ως κόμβου για τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανοίγοντας το πρώτο της εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων φέτος.

Να κατασκευάσει το επόμενο Gigafactory της Tesla στη Γαλλία, προσπαθεί να πείσει τον Έλον Μασκ η κυβέρνηση της χώρας, δήλωσε ο υπουργός ψηφιακών υπηρεσιών στο CNBC την Τετάρτη, με αυτά να είναι και τα πιο σαφή σχόλια που έχουν υπάρξει μέχρι τώρα ότι το Παρίσι αποζητά την επένδυση του δισεκατομμυριούχου.

Το φλερτ έρχεται τη στιγμή που ο υπουργός απειλεί το Twitter, που επίσης ανήκει στον Μασκ, με απαγόρευση, εάν δεν συμμορφωθεί με τον επερχόμενο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θα είναι υπέροχο να έχουμε ένα εργοστάσιο Tesla στη Γαλλία, έχει δωθεί πολλή προσπάθεια και ενέργεια για να βεβαιωθούμε ότι αυτό είναι δυνατό και μπορεί να συμβεί», είπε ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό.

Η Γαλλία επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της ως κόμβου για τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανοίγοντας το πρώτο της εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων φέτος.

«Έχουμε επίσης επενδύσει σε έναν ολόκληρο τομέα ηλεκτρικών μπαταριών, επομένως θα προσπαθήσουμε να τον πείσουμε ότι η Γαλλία είναι το καλύτερο δυνατό μέρος στην Ευρώπη για να ιδρύσει το επόμενο εργοστάσιο της Tesla», είπε ο Μπαρό.

Ο Μασκ αναμένεται να μιλήσει στο Παρίσι την Παρασκευή στο συνέδριο Viva Tech - ένα από τα κορυφαία τεχνολογικά γεγονότα της Γαλλίας, όπου η κυβέρνηση θα έχει μεγάλη παρουσία. Ο δισεκατομμυριούχος βρίσκεται στο κυνήγι μιας νέας τοποθεσίας για το επόμενο Gigafactory, εκτός από αυτά που υπάρχουν ήδη στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Κίνα.

Ο Μπαρό επαίνεσε τον Μασκ ως «μεγάλο εφευρέτη, πιθανώς έναν από τους σπουδαιότερους των αρχών αυτού του αιώνα».
Η προσπάθεια του Μπαρό να προσελκύσει τον Tesla έρχεται σε αντίθεση με τα αιχμηρά του λόγια για τον δισεκατομμυριούχο σε σχέση με το Twitter.

Ο υπουργός τον περασμένο μήνα είπε ότι η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης θα απαγορευόταν στην ΕΕ, εάν δεν ακολουθούσε τον επερχόμενο νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες που θα τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο. Ο νόμος θα αναγκάσει τους τεχνολογικούς γίγαντες, συμπεριλαμβανομένου του Twitter, να εποπτεύουν το παράνομο περιεχόμενο και την παραπληροφόρηση στις πλατφόρμες τους πιο επιθετικά, διαφορετικά θα κινδυνεύουν με ενδεχόμενα πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Θα υπάρξει τεράστιος έλεγχος από την Επιτροπή της ΕΕ… για τις ενέργειες που πρόκειται να αναλάβει το Twitter για να ανταποκριθεί σε αυτές τις νέες υποχρεώσεις. Εάν το Twitter δεν συμμορφωθεί με αυτές τις υποχρεώσεις, θα αντιμετωπίσει κυρώσεις έως και 6% των παγκόσμιων πωλήσεων... Σε περίπτωση που αυτές οι αδυναμίες συμμόρφωσης δεν... επιλυθούν, θα αντιμετωπίσουν την υποχρέωση να αποχωρήσουν από την ΕΕ».

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αυτό που είδαμε δεν είναι καθησυχαστικό ως προς την ικανότητα του Twitter να συμμορφώνεται με αυτούς τους νέους κανόνες», πρόσθεσε ο Μπαρό χωρίς να διευκρινίσει ποιες πτυχές της πολιτικής του Twitter δεν είναι καθησυχαστικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η TotalEnergies εξαγοράζει το 17,5% της ενεργειακής NextDecade για 219 εκατ. δολάρια

Σε υψηλό 16 μηνών η μετοχή της Toyota - «Άλμα» 30% το 2023

ΕΕ: «Σφίγγει τη θηλιά» στην Google για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ψηφιακή διαφήμιση - Τι απαντά η εταιρεία στο insider.gr

gazzetta
gazzetta reader insider insider