Telecom Italia: Επανεκκινεί τις προσπάθειες για πώληση μειοψηφικού μεριδίου, ύψους 6 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Telecom Italia: Επανεκκινεί τις προσπάθειες για πώληση μειοψηφικού μεριδίου, ύψους 6 δισ. ευρώ
Η απόπειρα πώλησης αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του Λαμπριόλα να μειώσει το ακαθάριστο χρέος της εταιρείας ύψους 30 δισ. ευρώ.

Η Telecom Italia επανεκκινεί τις προσπάθειες της για πώλησης μειοψηφικού μεριδίου του ομίλου, που θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 6 δισ. ευρώ, καθώς προσπαθεί να μειώσει το χρέος της, μετέδωσε το Bloomberg.

Ο CEO της Telecom Italia, Πιέτρο Λαμπριόλα, άρχισε να βολιδοσκοπεί πιθανούς επενδυτές για μια συμφωνία νωρίτερα αυτό το μήνα, στέλνοντας επιστολές πρόσκλησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του BBG.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί μια αναδιοργάνωση τον περασμένο Μάρτιο στο τμήμα το οποίο εξυπηρετεί επιχειρηματικούς πελάτες, η οποία είχε ως στόχο να διευκολύνει την απόσχισή του από τον υπόλοιπο όμιλο.

Η απόπειρα πώλησης αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του Λαμπριόλα να μειώσει το ακαθάριστο χρέος της εταιρείας ύψους 30 δισ. ευρώ - ένα σχέδιο που βασίζεται κυρίως στην πώληση του πιο πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου της Telecom Italia, του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της.

Η επιχειρηματική μονάδα περιλαμβάνει το εμβληματικό εμπορικό σήμα Olivetti, τον κλάδο του cloud και τα κέντρα δεδομένων Noovle. Η επιχείρηση απασχολεί περίπου 5.000 εργαζομένους και απέφερε έσοδα ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουλάχιστον 31 νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε εστιατόριο στην Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider