Apple: Σε ιστορικό υψηλό η μετοχή, πλησιάζοντας τα 3 τρισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Σε ιστορικό υψηλό η μετοχή, πλησιάζοντας τα 3 τρισ. δολάρια
Από την αρχή του έτους η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο 46%.

Σε ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό έφτασε την Τετάρτη η μετοχή της Apple στο αμερικανικό χρηματιστήριο, πλησιάζοντας την κεφαλαιοποίηση των 3 τρισ. δολαρίων για πρώτη φορά στα χρονικά.

Στις 20:20 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) η Apple ενισχυόταν 0,36% στα 188,72 δολάρια. Νωρίτερα, είχε σημειώσει άνοδο έως και 1%, στα 189,90 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί στην ιστορία.

Η κεφαλαιοποίηση της Apple διαμορφωνόταν στις 20:20 στα 2,97 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Refinitiv, η μετοχή της εταιρείας στις 3 Ιανουαρίου του 2022 είχε περάσει πρόσκαιρα μέσα στη μέρα τα 3 τρισ. δολάρια, προτού κλείσει κάτω από το εν λόγω ορόσημο σε εκείνη τη συνεδρίαση.

Το Reuters αναφέρει πως η άνοδος της Apple αντανακλά την ανάκαμψη που σημειώνουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου των ΗΠΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα, εν μέσω προσδοκιών από τους επενδυτές για το ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ενδέχεται να βάλει τέλος στον κύκλο αυξήσεων των βασικών της επιτοκίων, που «τρέχει» από τον Μάρτιο του 2022.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο 46%. Η μετοχή της Nvidia έχει ανεβεί 185%, ούσα η πρώτη του κλάδου των ηλεκτρονικών τσιπ που ξεπερνά την κεφαλαιποίηση του 1 τρισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Warner: Προσθέτει το CNN στην πλατφόρμα streaming Max

Micron: Συμφωνία για το πρώτο εργοστάσιο ημιαγωγών στην Ινδία

gazzetta
gazzetta reader insider insider