Επέστρεψε η διάθεση για εισροές στις διεθνείς αγορές - 2,81 δισ. δολάρια στα μετοχικά κεφάλαια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέστρεψε η διάθεση για εισροές στις διεθνείς αγορές - 2,81 δισ. δολάρια στα μετοχικά κεφάλαια
Κατέγραψαν εισροές ύψους 2,81 δισ. δολαρίων έναντι εκροών 15,96 δισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα.

Ήπιες εισροές κατέγραψαν τις τελευταίες μέρες οι τοποθετήσεις στα παγκόσμια μετοχικά κεφάλαια, καθώς διάφορα στοιχεία για την πορεία των μεγαλύτερων οικονομιών τόνωσαν τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουνίου τα παγκόσμια μετοχικά κεφάλαια κατέγραψαν εισροές ύψους 2,81 δισ. δολαρίων έναντι εκροών 15,96 δισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα.

Τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ και την καταναλωτική εμπιστοσύνη τις ανησυχίες των επενδυτών για μια διαφαινόμενη ύφεση, την ώρα που η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) συνεχίζει να «δείχνει» προς νέα σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία.

Το Reuters υπενθυμίζεται ότι η Κίνα ανακοίνωσε πως θα λάβει μέτρα για την τόνωση της ζήτησης, την αναζωογόνηση των αγορών και την προώθηση της ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι η οικονομική της ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο θα είναι υψηλότερη από το πρώτο τρίμηνο.

Ανά γεωγραφική περιοχή, τα μετοχικά κεφάλαια στις ΗΠΑ σημείωσαν εισροές 2,1 δισ. δολαρίων και αυτά στην Ασία 1,16 δισ. δολαρίων. Αντίθετα, εκροές 1 δισ. δολαρίων σημείωσαν τα funds στην Ευρώπη.

Τα τομεακά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, ωστόσο, υπέστησαν καθαρές πωλήσεις ύψους 1,38 δισ. δολαρίων, με τα υλικά και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά να χάνουν 530 εκατ. δολάρια και 373 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα, ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είδαν εκροές ύψους 303 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το πετρέλαιο προς δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο απωλειών - Πρώτη φορά από το 2019

Η «κυριαρχία» πετρελαίου και φυσικού αερίου θα συνεχιστεί για δεκαετίες - 4 τρισ. δολάρια χρειάζεται η «καθαρή» ενέργεια

UniCredit: Υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας το 2023 - 2024 έναντι της Ευρωζώνης με «μπόνους» από πλεόνασμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider