Rivian: Ξεπέρασε τους στόχους πώλησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rivian: Ξεπέρασε τους στόχους πώλησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων
Η μετοχή της Rivian έφτασε να ενισχύεται έως και 8% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας στην Wall Street.

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτροκίνηση Rivian ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Rivian ολοκλήρωσε την παραγωγή 13.992 οχημάτων, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ο εν λόγω αριθμός να διαμορφωθεί σε 12.562. Ακόμα, η Rivian ανακοίνωσε παραδόσεις 12.640 οχημάτων προς τους πελάτες της.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως κινείται εντός του στόχου για την παραγωγή 50.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων το τρέχον οικονομικό έτος, όταν το 2022 είχε παράξει κάτι λιγότερο από 25.000 οχήματα. Η Rivian είχε αναφέρει τον Μάρτιο σε εσωτερικό mail προς το προσωπικό της πως μπορεί να φτάσει την παραγωγή οχημάτων έως και 62.000 για το 2023.

Στον απόηχο των παραπάνω, η μετοχή της Rivian έφτασε να ενισχύεται έως και 8% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας στην Wall Street.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή έγινε γνωστό ότι οι παραδόσεις οχημάτων της Tesla αυξήθηκαν κατά 83% από έτος σε έτος, αφού η εταιρεία αύξησε την παραγωγική της ικανότητα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της παραγωγής στο δεύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων της στις ΗΠΑ, στο Ώστιν του Τέξας.

Η εταιρεία από την πλευρά της δεν αποσαφήνισε τις παραδόσεις των ηλεκτρικών της οχημάτων ανά περιοχή ή μεμονωμένο μοντέλο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AstraZeneca: Μεγάλη πτώση στη μετοχή λόγω φαρμάκου κατά του καρκίνου του πνεύμονα

gazzetta
gazzetta reader insider insider