Delivery Hero: Ενισχύει την παρουσία της στη Μέση Ανατολή, με επένδυση 297 εκατ. δολαρίων στη Σ. Αραβία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Delivery Hero: Ενισχύει την παρουσία της στη Μέση Ανατολή, με επένδυση 297 εκατ. δολαρίων στη Σ. Αραβία
Η HungerStation συνδέει περισσότερους από 10.000 συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων και παντοπωλείων, με το καταναλωτικό κοινό της χώρας

Η γερμανική Delivery Hero ενισχύει την παρουσία της στην ευρύτερη αγορά της Μέσης Ανατολής, με επένδυση 297 εκατ. δολαρίων στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά του υπόλοιπου 37% που κατείχε στην HungerStation, που «τρέχει» τις υπηρεσίες της Delivery Hero στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η HungerStation συνδέει περισσότερους από 10.000 συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων και παντοπωλείων, με το καταναλωτικό κοινό της χώρας.

Η συμφωνία θα βοηθήσει την εταιρεία να οικοδομήσει ισχυρότερους δεσμούς με την HungerStation και το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, πρόσθεσε η Delivery Hero.

«Πιστεύουμε στις φιλοδοξίες και τις δυνατότητες του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στη συνεχή επιτυχία του μέσω του HungerStatio», δήλωσε ο Νίκλας Όστμπεργκ, CEO και συνιδρυτής της Delivery Hero.

Η αξία των 10 δισ. δολαρίων

Η Delivery Hero είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής τροφίμων στην Ευρώπη, με την αξία της να υπολογίζεται σε 10 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα στην εγχώρια αγορά της, τη Γερμανία, όπου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον Δεκέμβριο του 2021, αφού έχασε από την ολλανδική Just Eat Takeaway.com.

Η διανομή φαγητού είναι ένας έντονα ανταγωνιστικός τομέας με πολλές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στο χώρο. Αυτό έχει οδηγήσει σε αναπόφευκτη ενοποίηση, με διάφορες εταιρείες να εξαγοράζουν ανταγωνιστές για να επιτύχουν κλίμακα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider