Rivian: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο β' τρίμηνο - Ανεβάζει τον στόχο παραγωγής οχημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rivian: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο β' τρίμηνο - Ανεβάζει τον στόχο παραγωγής οχημάτων
Οι προσαρμοσμένες ζημίες ανά πώληση οχήματος έφτασαν τα 31.595 δολάρια έναντι ζημιών 67.329 δολαρίων στο β' τρίμηνο του 2022.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα της Rivian για το β' τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία ηλεκτροκίνησης.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 1,12 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv για έσοδα 1 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία κατέγραψε καθαρές ζημίες 1,2 δισ. δολαρίων έναντι 1,71 δισ. δολαρίων στο β' τρίμηνο του 2022. Οι προσαρμοσμένες ζημίες ανά πώληση οχήματος έφτασαν τα 31.595 δολάρια έναντι ζημιών 67.329 δολαρίων στο β' τρίμηνο του 2022.

H Rivian παρέδωσε 12.640 οχήματα την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 11.000 οχήματα, ένα θετικό σημάδι για την εταιρεία που δυσκολευόταν να αυξήσει την παραγωγή της λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού που τροφοδοτήθηκαν μεταξύ άλλων από την πανδημία και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η εταιρεία αναμένει πως οι λειτουργικές ζημίες θα μειωθούν στο σύνολο του 2023 ενώ προβλέπει πως η παραγωγή αυτοκινήτων για το σύνολο του έτους φτάσει τα 52.000 οχημάτα έναντι 50.000 οχημάτων στο προηγούμενο guidance της διοίκησης.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Rivian σημείωσε πτώση 2% μετά από το κλείσιμο της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: «Βουτιά» για τη μετοχή της Beyond Meat μετά από την υποχώρηση 30% στις πωλήσεις 

Under Armour: Κέρδη «έκπληξη», με ώθηση από τις εκπτώσεις και την Ασία

Warner Music: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη και τα έσοδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider