TUI: Επιστροφή σε κέρδη για πρώτη φορά μετά από την πανδημία - «Πλήγμα» 25 εκατ. ευρώ από τις πυρκαγιές στη Ρόδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TUI: Επιστροφή σε κέρδη για πρώτη φορά μετά από την πανδημία - «Πλήγμα» 25 εκατ. ευρώ από τις πυρκαγιές στη Ρόδο
Περίπου 8.000 πελάτες της TUI αναγκάστηκαν να φύγουν από τα ξενοδοχεία τους στη Ρόδο, όταν ξέσπασαν οι μεγάλες πυρκαγιές του Ιουλίου που έκαιγαν για μέρες στο ελληνικό νησί.

Επιστροφή σε κερδοφορία για πρώτη φορά μετά από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού κατέγραψε η TUI για τη χρήση του γ' οικονομικού τριμήνου που ολοκληρώθηκε στο τέλος του Ιουνίου, με τον γερμανικό κολοσσό του τουρισμού να αναφέρει πως επηρεάστηκε από τις πυρκαγιές του Ιουλίου στη Ρόδο.

Τα υποκείμενα κέρδη EBIT της TUI έφτασαν τα 169 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 27 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Τα συνολικά έσοδα του ομίλου έφτασαν τα 5,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 19% σε ετήσιο επίπεδο.

Ακόμα, ο όμιλος δήλωσε ότι μείωσε το καθαρό χρέος του κατά 1,1 δισ. ευρώ στα 2,2 δισ. ευρώ.

Η Ρόδος, οι κρατήσεις και ο καύσωνας

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως περίπου 8.000 πελάτες της TUI αναγκάστηκαν να φύγουν από τα ξενοδοχεία τους στη Ρόδο, όταν ξέσπασαν οι μεγάλες πυρκαγιές του Ιουλίου που έκαιγαν για μέρες στο ελληνικό νησί. Η TUI αναμένει πως οι φωτιές στη Ρόδο θα μετρηθούν σε κόστος 25 εκατ. ευρώ για το σύνολο του οικονομικού έτους.

Οι συνολικές κρατήσεις πελατών της TUI αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, πλησιάζοντας τα επίπεδα που ήταν το 2019, προ της πανδημίας του κορονοϊού. Η αύξηση έρχεται καθώς οι τιμές αυξήθηκαν κατά 7% σε ετήσιο επίπεδο, υποδηλώνοντας πως το υψηλότερο κόστος δεν επηρεάζει την τουριστική κίνηση.

Η διοίκηση της TUI σημειώνει στην ανακοίνωση πως θα ληφθούν μέτρα για την άμβλυνση των επιπτώσεων των πυρκαγιών και άλλων επιπτώσεων που σχετίζονται με το κλίμα.

«Ο καύσωνας στη Βόρεια Ευρώπη τον Ιούνιο και οι πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη μόνο προσωρινά εξασθένησαν την προηγουμένως ισχυρή ανάπτυξη» ανέφερε ο επικεφαλής της TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η περιοχή της Μεσογείου στην Ευρώπη παρέμεινε ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για το ταξιδιωτικό γκρουπ παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WeWork: Από την αποτίμηση των 40 δισ. δολαρίων μπροστά στο φάσμα της χρεκοπίας - Απώλειες άνω του 20% στη μετοχή

Πτώση 30% στα έσοδα της Sony - Αναμένει ρεκόρ στις πωλήσεις PlayStation 5

gazzetta
gazzetta reader insider insider