Continental: «Κόβει» τις προβλέψεις για έσοδα λόγω της μειωμένης ζήτησης σε Ευρώπη και Αμερική 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Continental: «Κόβει» τις προβλέψεις για έσοδα λόγω της μειωμένης ζήτησης σε Ευρώπη και Αμερική 
Τα συνολικά έσοδα για το β' τρίμηνο του 2023 έφτασαν τα 10,4 δισ. ευρώ έναντι 9,4 δισ. ευρώ στο β' τρίμηνο του 2022, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Σε αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεων για τις πωλήσεις στο σύνολο του 2023 προχώρησε την Τετάρτη η Continental, με τη γερμανική εταιρεία ελαστικών να επηρεάζεται αρνητικά από τη μειωμένη ζήτηση στις αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Τα συνολικά έσοδα για το β' τρίμηνο του 2023 έφτασαν τα 10,4 δισ. ευρώ έναντι 9,4 δισ. ευρώ στο β' τρίμηνο του 2022, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη EBIT ανήλθαν σε 497 εκατ. ευρώ έναντι 401 εκατ. ευρώ στο β' τρίμηνο του 2022. Το περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 4,8% έναντι 4,3% στο β' τρίμηνο του 2022.

Οι προβλέψεις για το σύνολο του 2023

Στο guidance για το σύνολο του οικονομικού έτους, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως οι πωλήσεις θα κινηθούν μεταξύ των 41,5 και 44,5 δισ. ευρώ έναντι ποσού μεταξύ των 42 και των 45 δισ. ευρώ στην προηγούμενη εκτίμηση.

Ο όγκος πωλήσεων στις αγορές αντικατάστασης ελαστικών προβλέπεται να συρρικνωθεί έως και 2%, με την κάμψη στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική να επιβαρύνει τις προοπτικές, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Delivery Hero: Πάνω από τα 2,5 δισ. ευρώ τα έσοδα - «Καλή πρόοδος στην κερδοφορία»

Πτώση 30% στα έσοδα της Sony - Αναμένει ρεκόρ στις πωλήσεις PlayStation 5

gazzetta
gazzetta reader insider insider