Foxconn: Συνέτριψε τις προβλέψεις για τα κέρδη παρά την κάμψη στα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Foxconn: Συνέτριψε τις προβλέψεις για τα κέρδη παρά την κάμψη στα έσοδα
Σημαντικά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Foxconn στο δεύτερο τρίμηνο του έτους

Σημαντικά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Foxconn στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς η βασική προμηθεύτρια της Apple κατάφερε να ισοσκελίσει την πτώση που κατέγραψαν τα έσοδα στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία με έδρα στην Ταϊβάν ανέφερε καθαρά κέρδη 1,03 δισ. δολαρίων (33 δισ. δολαρίων Ταϊβάν), τη στιγμή που αναλυτές ανέμεναν σημαντική πτώση στα 25,82 δισ. δολαρίων Ταϊβάν. Κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ο κολοσσός των ηλεκτρονικών είχε αναφέρει καθαρά κέρδη 33,29 δισ. δολαρίων Ταϊβάν.

Ωστόσο, η ταϊβανέζικη εταιρεία είδε τα έσοδά της να μειώνονται κατά 14% σε σχέση με πέρυσι, καθώς διαμορφώθηκαν στα 1,305 τρισ. δολάρια Ταϊβάν, κυρίως λόγω της μείωσης των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών και προϊόντων cloud και δικτύωσης.

Τέλος, η ταϊβανέζικη εταιρεία ηλεκτρονικών ανέφερε ότι το περιθώριο λειτουργικού κέρδους μειώθηκε στο 2,37% το δεύτερο τρίμηνο από το 2,94% ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τόνισε πως αναμένει καλύτερες επιδόσεις στο τρίτο τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Embraer: «Άλμα» 20% στα καθαρά κέρδη στο β' τρίμηνο

Mastercard: Αγοράζει μερίδιο $5,2 δισ. στο fintech της MTN

Η οικογένεια Ανιέλι μπαίνει με 15% στην Philips

gazzetta
gazzetta reader insider insider