Nvidia: Στα 46 δισ. δολάρια η περιουσία του CEO μετά τα αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Στα 46 δισ. δολάρια η περιουσία του CEO μετά τα αποτελέσματα
Πλουσιότερος κατά 4,2 δισ. δολάρια έγινε ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia Corp., Τζένσεν Χουάνγκ, έπειτα από τα χθεσινά αποτελέσματα.

Πλουσιότερος κατά 4,2 δισ. δολάρια έγινε ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia Corp., Τζένσεν Χουάνγκ, έπειτα από τα χθεσινά αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, οδηγώντας τη μετοχή της εταιρείας σε ανοδικό ράλι.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού σημείωσε άνοδο έως και 10% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενισχύοντας τη συνολική περιουσία του Χουάνγκ στα 46,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires. Εάν διατηρηθούν αυτά τα κέρδη, ο Χουάνγκ είναι έτοιμος να καταλήξει μεταξύ των 25 πλουσιότερων ατόμων του κόσμου.

Το μερίδιο 3,5% του Χουάνγκ στη Nvidia αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία της περιουσίας του. Οι μετοχές της εταιρείας εκτινάχθηκαν στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 - καθώς η έκρηξη της χρήσης των κρυπτονομισμάτων αύξησε τη ζήτηση για τα τσιπ της για εξόρυξη - στην συνέχεια υποχώρησαν σχεδόν κατά δύο τρίτα στη διάρκεια ενός έτους και επανήλθαν. Έως τώρα φέτος έχουν υπερτριπλασιαστεί.

Ο Χουάνγκ συνίδρυσε την εταιρεία το 1993 και τη βοήθησε να μετατραπεί από κατασκευάστρια τσιπ γραφικών βιντεοπαιχνιδιών σε κυρίαρχη πλέον προμηθευτή επεξεργαστών λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης.

Η Nvidia ανέφερε καθαρά κέρδη 2,7 δολαρίων/μετοχή, υπερβαίνοντας την πρόβλεψη των οικονομολόγων σε έρευνα της Refinitiv για καθαρά κέρδη 2,09 δολαρίων/μετοχή.

Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών ενισχύθηκαν στο β' τρίμηνο κατά 88% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 και διαμορφώθηκαν στα 13,51 δισ. δολάρια, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 11,22 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider