Η Goldman Sachs πουλά μετά από μόλις 4 χρόνια μονάδα personal management

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Goldman Sachs πουλά μετά από μόλις 4 χρόνια μονάδα personal management
Συμφωνία για την πώληση της μονάδας personal financial management στην Creative Planning ανακοίνωσε την Δευτέρα η Goldman Sachs.

Συμφωνία για την πώληση της μονάδας personal financial management στην Creative Planning ανακοίνωσε την Δευτέρα η Goldman Sachs.

Ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός δεν ανέφερε το ύψος του deal, ωστόσο υποστήριξε πως θα αποφέρει κέρδος για την εταιρεία.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Goldman Sachs «έχτισε» την μονάδα προσωπικών συμβούλων το 2019, όταν προσέλαβε 220 οικονομικούς συμβούλους που διαχειρίζονταν assets 25 δισ. δολαρίων μετά την εξαγορά της United Capital Financial Partners έναντι 750 εκατ. δολαρίων. Εκείνη την εποχή, ο CEO Nτέιβιντ Σόλομον, προανήγγειλε τη συμφωνία ως έναν τρόπο να διευρύνει την εμβέλεια της Goldman πέρα από την εξαιρετικά πλούσια πελατεία που αποτελεί το κύριο πλεονέκτημά της, σε εκείνους που είναι απλώς εύποροι και διαθέτουν μερικά εκατομμύρια δολάρια προς επένδυση.

Ωστόσο, εν μέσω της προσπάθειας του Σόλομον να ξεφορτωθεί ή να κλείσει ορισμένες επιχειρήσεις οι οποίες συνδέονταν με το ατυχές σχέδιο λιανικής τραπεζικής, η PFM επιχείρηση κρίθηκε πολύ μικρή στο πλαίσιο των μεγαλύτερων βλέψεων της Goldman στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. H Goldman ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο πως είχε μόνο περίπου 1% της αγοράς υψηλής καθαρής αξίας ή εκείνων που έχουν μεταξύ 1 και 10 εκατομμύρια δολάρια για να επενδύσουν.

«Αυτή η συναλλαγή αποτελεί πρόοδος προς την εκτέλεση των σκοπών και των στόχων που περιγράψαμε στην ημέρα ενημέρωσης των επενδυτών μας τον Φεβρουάριo» δήλωσε τη Δευτέρα σε δήλωσή του ο Mark Nachmann, παγκόσμιος επικεφαλής της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου της Goldman.

Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Η πώληση «μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στην εκτέλεση της κορυφαίας στρατηγικής μας για τη διαχείριση πλούτου και την ανάπτυξη του εργασιακού μας χώρου για εξαιρετικά υψηλά εισοδήματα», ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες υψηλού εισοδήματος μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας με τη Creative Planning, ανέφερε.

Η πώληση της επιχείρησης PFM θα βοηθήσει στην ενίσχυση των περιθωρίων κέρδους στο τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου της Goldman, έγραψαν τη Δευτέρα οι αναλυτές της Jefferies με επικεφαλής τον Daniel Fannon.

Η Creative Planning είναι σύμβουλος επενδύσεων με έδρα το Κάνσας με περισσότερους από 2.100 υπαλλήλους και 245 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και συμβουλευτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελβετία: Η Επ. Ανταγωνισμού διερευνά την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS

gazzetta
gazzetta reader insider insider