ΤΧΣ: Αποφασίζει για την Εθνική Τράπεζα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΧΣ: Αποφασίζει για την Εθνική Τράπεζα

Σε εξέλιξη είναι από τις 12 η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στο επίκεντρο είναι εκ νέου το θέμα της Εθνικής Τράπεζας.

Άγνωστο παραμένει το εάν θα ληφθεί απόφαση σύγκλησης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στην Εθνική, με τα στελέχη του ΤΧΣ να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr ήδη έχει γίνει η νομική προεργασία για αυτό την οποία θα αξιολογήσει σήμερα και το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ.

Από την πλευρά του ΤΧΣ δεν δέχονται τις αναφορές ότι κινούνται ρεβανσιστικά και πως προσπαθούν να διατηρήσουν το γόητρο τους που υπέστη πλήγμα από την απόρριψη της πρότασης για τον πρόεδρο της Εθνικής από το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας. Από την άλλη απορρίπτουν και τις αναφορές ότι η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στην Εθνική θα προκαλούσε μεγάλη αναταραχή και θα έφερνε στο στόχαστρο των θεσμών και του SSM το ΤΧΣ.

Αυτό άλλωστε δεν καταδείχθηκε στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής με τους Θεσμούς την προηγούμενη Τετάρτη και στην οποία τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM δεν αμφισβήτησαν το δικαίωμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα τις διοικητικές αλλαγές στην Εθνική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider