Στις 6 Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για την Εθνική Τράπεζα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 6 Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για την Εθνική Τράπεζα

Στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα λάβει χώρα στις 6 Δεκεμβρίου, θα παρθούν οι αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την έκτακτη γενική συνέλευση στην Εθνική Τράπεζα.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, που διήρκεσε περισσότερες από 2,5 ώρες, ο πρόεδρος του ΤΧΣ, Γιώργος Μιχελής, ενημέρωσε τα μέλη του γενικού συμβουλίου για τις επαφές που είχε για το θέμα με τους επικεφαλής των Θεσμών και για τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες που έχει κάνει το Ταμείο προκειμένου από την στιγμή που ληφθεί η απόφαση για γενική συνέλευση, οι διαδικασίες να τρέξουν με απόλυτα σύννομο τρόπο.

Σύμφωνα με στέλεχος που μίλησε στο insider.gr, το γενικό συμβούλιο διατήρησε στο τραπέζι την απόφαση για Έκτακτη Γενική Συνέλευση παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι πιέσεις από μερίδα των θεσμών και την τράπεζα της Ελλάδος προς τα μέλη του ΤΧΣ, ήταν μεγάλες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στα επιχειρήματα εκείνων που τάσσονται κατά της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζας συγκαταλέγεται ο κίνδυνος φυγής καταθέσεων προς άλλες τράπεζες, καθώς και ο κίνδυνος πτώσης της μετοχής της Εθνικής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το υπουργείο Οικονομικών, κρατά στάση αναμονής για το ζήτημα και περιμένει να αξιολογήσει και τη στάση που θα κρατήσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Κατά το γενικό συμβούλιο του ΤΧΣ έγινε ακόμη γνωστό ότι ο διορισθείς στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου, Βασίλης Κατσικιώτης, γνωστοποίησε με επιστολή προς το ΤΧΣ και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ότι δεν αποδέχεται την απόφαση διορισμού του. Όλες οι πληροφορίες κατατείνουν στο ότι τη θέση του CEO του ΤΧΣ θα αναλάβει ο επιλαχών, Γ. Μιχαηλίδης.

Σε σχέση με την Τράπεζα Πειραιώς όλα δείχνουν ότι η επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου από το nomination committee θα δρομολογηθεί σύντομα και προς το σκοπό αυτό ο Πρόεδρος της Τράπεζας και ο επικεφαλής της επιτροπής επιλογής της Τράπεζας θα μεταβούν στην Φρανκφούρτη για συνάντηση με τον SSM. Σε κάθε περίπτωση το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα πρέπει να φέρει και την έγκριση του ΤΧΣ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider