Google: Καταργεί σταδιακά τους κωδικούς πρόσβασης - Με τι τους αντικαθιστά 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Καταργεί σταδιακά τους κωδικούς πρόσβασης - Με τι τους αντικαθιστά 
Αντικαθιστώντας το «password» με «passkey», οι χρήστες θα νιώθουν πιο ασφαλείς και σίγουροι για τις συναλλαγές τους.

Ξεπερασμένους θεωρεί πλέον η Google τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούμε για να ξεκλειδώσουμε λογαριασμούς και συσκευές και σκοπεύει να δημιουργήσει νέα «κλειδιά» με δαχτυλικό αποτύπωμα, σάρωση προσώπου ή αριθμό PIN.

Αντικαθιστώντας το «password» με «passkey», οι χρήστες θα νιώθουν πιο ασφαλείς και σίγουροι για τις συναλλαγές τους.

Σκοπός της Google είναι να συνεχίσει να ενθαρρύνει τη δημιουργία passkeys καθιστώντας σταδιακά τα password εντελώς απαρχαιωμένα.

Η εταιρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης ενώ οι χρήστες θα μπορούν να τους αποφύγουν απενεργοποιώντας την επιλογή «παράβλεψη κωδικού πρόσβασης όταν είναι δυνατόν» στο λογαριασμό τους.

Πλέον, τα κλειδιά πρόσβασης χρησιμοποιούνται ως εναλλακτικές λύσεις αντί του κωδικού πρόσβασης για εφαρμογές όπως το YouTube, η Αναζήτηση, οι Χάρτες, το Uber και το eBay ενώ σταδιακά στη νέα τεχνολογία εισέρχεται και το WhatsApp.

Η FIDO Alliance, μια κοινοπραξία ασφαλείας, με μέλη τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς, ανέπτυξε στο παρελθόν πρότυπα για κωδικούς πρόσβασης. Η Microsoft, η Apple και η Google εργάζονται από τότε για να κάνουν τους νέους κωδικούς πρόσβασης πραγματικότητα.

Η Apple κυκλοφόρησε την επιλογή κωδικού πρόσβασης με την κυκλοφορία του iOS 16, επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν την τεχνολογία σε όλες τις εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του Apple Wallet, και η υποστήριξη με κωδικό πρόσβασης κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε συσκευές Chrome και Android τον Οκτώβριο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

LVMH: Υποχωρούν οι μετοχές καθώς μειώνονται οι πωλήσεις του πολυτελούς κολοσσού

Έρευνα ΕΚΤ: Πληθωρισμό πάνω από τον στόχο του 2% «βλέπουν» οι καταναλωτές στην Ευρωζώνη

Υπογράφουν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας την επέκταση του αγωγού εφοδιασμού καυσίμων του ΝΑΤΟ

gazzetta
gazzetta reader insider insider