Κίνα: Αύξηση των πτήσεων εσωτερικού κατά 34% άνω των προ πανδημίας επιπέδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Αύξηση των πτήσεων εσωτερικού κατά 34% άνω των προ πανδημίας επιπέδων
Σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών της χώρας, θα πραγματοποιούνται 96.651 πτήσεις εσωτερικού την εβδομάδα για τη χειμερινή και ανοιξιάτικη σεζόν.

Η ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών της Κίνας θα αυξήσει τις εσωτερικές πτήσεις κατά 34% πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, μια κίνηση που θα ενισχύσει περαιτέρω την ανάκαμψη των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών μετά την πανδημία.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας παρουσίασαν τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη τους μετά από περισσότερα από τρία χρόνια, ενισχύοντας τις ελπίδες της βιομηχανίας για τους τρεις μεγάλους κρατικούς αερομεταφορείς της Κίνας να βγουν επιτέλους από τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία COVID-19.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας θα παρουσιάσει το σχέδιο πτήσεων για τη χειμερινή και ανοιξιάτικη σεζόν την Κυριακή, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 30 Μαρτίου, ανέφερε το Xinhua.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα πραγματοποιούνται 96.651 πτήσεις εσωτερικού την εβδομάδα, ή 34% περισσότερες από την αντίστοιχη περίοδο πριν από τέσσερα χρόνια, με 7.202 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις να πραγματοποιούνται με το άνοιγμα 516 νέων δρομολογίων εσωτερικού.

Η αύξηση των εσωτερικών πτήσεων θα ενισχύσει τη συνδεσιμότητα μεταξύ περιφερειακών αεροδρομίων στη δυτική και νότια Κίνα και των αεροδρομίων κόμβων στη Σαγκάη, το Πεκίνο και την Γκουανγκζού, ανέφερε το Xinhua.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάνκμαν- Φριντ: Δεν εξαπάτησα κανέναν

gazzetta
gazzetta reader insider insider