Δωρεάν εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες: H πρωτοβουλία της Groupama Ασφαλιστικής που μπορεί να σώσει ζωές

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δωρεάν εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες: H πρωτοβουλία της Groupama Ασφαλιστικής που μπορεί να σώσει ζωές
Με αφορμή την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, η Groupama Ασφαλιστική προσφέρει 100 δωρεάν θέσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “The Life Savers”.

Με αφορμή την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, η Groupama Ασφαλιστική προσφέρει 100 δωρεάν θέσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “The Life Savers”.

Ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί οπουδήποτε. Στο γραφείο, στο δρόμο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο σπίτι. Σχεδόν ένας στους δέκα θανάτους που συμβαίνουν ετησίως στη χώρα μας εκτιμάται ότι είναι αιφνίδιος, ενώ η πλειονότητά τους οφείλεται σε καρδιαγγειακά αίτια. Έτσι, μέχρι να καταφέρει να φτάσει η βοήθεια, κάθε λεπτό μετράει. Η έγκυρη και έγκαιρη παρέμβαση βοήθειας από κάποιον που βρίσκεται κοντά στο σημείο, είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ειδικά τα πρώτα δέκα λεπτά μετά το ατύχημα είναι και τα πιο σημαντικά. Η εκτέλεση ΚΑΡΠΑ στο άτομο που έχει χάσει τις αισθήσεις του, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσής του σε καρδιακή ανακοπή κατά 40%. Καταλαβαίνει, λοιπόν, εύκολα κανείς γιατί είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε από πρώτες βοήθειες.

Σε μια προσπάθεια να εκπαιδευτούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα, η Groupama Ασφαλιστική αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σπουδαία πρωτοβουλία. Πιο συγκεκριμένα, από το 2022 μάς σύστησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «The Life Savers», που σκοπό έχει να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την έννοια της πρόληψης.

Μέχρι σήμερα έχουν ήδη εκπαιδευτεί περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι παγκοσμίως, εντελώς δωρεάν, όμως, δεν σταματά εκεί. Στόχος του “The Life Savers” είναι η εκπαίδευση 1.000.000 ανθρώπων παγκοσμίως στις Πρώτες Βοήθειες. Για αυτό το λόγο και με αφορμή την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου, η Groupama Ασφαλιστική αποφάσισε φέτος να προσφέρει 100 δωρεάν θέσεις στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, οι 100 πρώτοι που θα προχωρήσουμε σε νέα ασφάλιση κατοικίας ή υγείας μέσω του Αποκλειστικού Δικτύου Συνεργατών της Groupama Ασφαλιστικής, εντός του δεκαημέρου 6-16 Νοεμβρίου, θα έχουμε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούμε δωρεάν στις Πρώτες Βοήθειες, μέσω του εξαιρετικά επιτυχημένου προγράμματος “The Life Savers”*. Για να διασφαλίσουμε αυτό το προνόμιο θα πρέπει να απευθυνθούμε στο Αποκλειστικό Δίκτυο Συνεργατών της Groupama Ασφαλιστικής ή να καλέσουμε στο 210 329 5111, ώστε να μας ενημερώσουν πλήρως για τα διαθέσιμα ασφαλιστικά προϊόντα και να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες.

Η εκπαίδευση αποτελείται από ένα τετράωρο σεμινάριο, το οποίο περιλαμβάνει τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό μέρος, ενώ με την ολοκλήρωσή του οι συμμετέχοντες είναι σε θέση να παρέχουν βοήθεια σε περιπτώσεις δυσφορίας, πνιγμού, καρδιακής προσβολής, αιμορραγίας και άλλων έκτακτων καταστάσεων. Μέχρι στιγμής έχει διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό εργαζομένων, συνεργατών και πελατών της Groupama Ασφαλιστικής και συνεχίζεται δυναμικά.

Το πρόγραμμα "The Life Savers" της Groupama Ασφαλιστικής εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της εταιρείας για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας πρόληψης, αλληλεγγύης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Γιατί αν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, μπορούμε να σώσουμε μια ζωή. Οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

* Για την ενέργεια ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider