Mega deal στην υγεία: Η AbbVie εξαγοράζει την Cerevel Therapeutics για 8,7 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mega deal στην υγεία: Η AbbVie εξαγοράζει την Cerevel Therapeutics για 8,7 δισ. δολάρια
Η μετοχή της Cerevel σημείωσε άλμα 14% στις συναλλαγές μετά το καμπανάκι της Wall Street, ενώ εκείνη της AbbVie υποχώρησε 1,3%.

Η AbbVie ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την Cerevel Therapeutics για 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την AbbVιε, το deal γίνεται καθώς η καινοτομία της Cerevel στην νευροεπιστήμη και τα θετικά βήματα που έχει κάνει με την παραγωγή νέων φαρμάκων μπορεί να μεταμορφώσει τα πρότυπα υγειονομικής περίθαλψης σε ψυχιατρικές και νευρολογικές ασθένειες.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η AbbVie θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της Cerevel έναντι 45 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά.

Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών ενέκριναν τη συναλλαγή, η οποία αναμένεται να κλείσει στα μέσα του 2024.

Η μετοχή της Cerevel σημείωσε άλμα 14% στις συναλλαγές μετά το καμπανάκι της Wall Street, ενώ εκείνη της AbbVie υποχώρησε 1,3%.

Η Cerevel διαθέτει πολλαπλά φάρμακα σε κλινικό και προκλινικό στάδιο για ασθένειες όπως η σχιζοφρένεια και η νόσος του Πάρκινσον, καθώς και για διαταραχές της διάθεσης.

«Το υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας στις νευροεπιστήμες και η συνεργασία μας με την Cerevel σηματοδοτούν μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης για την επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AbbVie, Ρίτσαρντ Α. Γκονζάλες.

Οι εταιρείες τόνισαν μερικά από τα φάρμακα της Cerevel βρίσκονται σε κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου, συμπεριλαμβανομένης της emraclidine (εμρακλιδίνης), την οποία ονόμασαν πιθανώς το καλύτερο νέας γενιάς αντιψυχωσικό φάρμακο που μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της ψύχωσης που σχετίζεται με το Αλτσχάιμερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντάιμον (JP Morgan) για κρυπτονομίσματα: Αν ήμουν κυβέρνηση, θα τα απαγόρευα

Πτωτικό 3x3 στη Wall Street

Στόχος της McDonald's τα 50.000 εστιατόρια έως το 2027 - Ανοίγει 2.000 νέα φέτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider