Chesapeake: Εξαγοράζει την Southwestern Energy έναντι 7,4 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Chesapeake: Εξαγοράζει την Southwestern Energy έναντι 7,4 δισ. δολαρίων
Στην εξαγορά του μικρότερου αντιπάλου, της Southwestern Energy προχωρά η Chesapeake, μία συμφωνία που θα αγγίξει τα 7,4 δισ. δολάρια

Στην εξαγορά του μικρότερου αντιπάλου, της Southwestern Energy προχωρά η Chesapeake Energy, μία συμφωνία που θα αγγίξει τα 7,4 δισ. δολάρια και η οποία αναμένεται πως θα φέρει τον ενεργειακό κολοσσό από την δεύτερη θέση παραγωγής φυσικού αερίου στην Αμερική, στην κορυφή.

Η κίνηση διευρύνει το πρόσφατο κύμα συμφωνιών πολλών δισεκατομμυρίων στον τομέα της ενέργειας των ΗΠΑ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η προσφορά ύψους 60 δισ. δολαρίων της Εxxon Mobil στην Pioneer Natural Resources και η συμφωνία 53 δισ. δολαρίων της Chevron με την Hess.

Η Chesapeake προσφέρει 6,69 δολάρια ανά μετοχή, 3% περίπου χαμηλότερα από το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής, σύμφωνα με το Reuters.

Οι μετοχές της Southwestern υποχωρούσαν κατά 5,8% προσυνεδριακά. Από την περασμένη εβδομάδα, όταν και η Wall Street Journal αποκάλυψε τις συζητήσεις για την συμφωνία, η μετοχή έχει κερδίσει 7,7%.

Οι τιμές φυσικού αερίου των ΗΠΑ αναμένεται να κλείσουν υψηλότερα λόγω της αύξησης στις εξαγωγές, σύμφωνα με τους αναλυτές, μετά από ένα «μουντό» 2023 λόγω της παραγωγής που έπιασε νέα ρεκόρ και του ήπιου χειμώνα.

Η βουτιά 40% στις τιμές το 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος επηρέασε επίσης τα κέρδη των παραγωγών φυσικού αερίου. Η Southwestern ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου ήταν το ένα δέκατο των κερδών της περσινής χρονιάς.

Η προσφορά στην Southwestern είναι η μεγαλύτερη στη προσπάθεια της Chesapeake να προσθέσει αξία στα περιουσιακά της στοιχεία από τότε που βγήκε από το καθεστώς χρεοκοπίας το 2021.

Την περασμένη χρονιά αύξησε την ισχύ της στην αγορά του φυσικού αερίου με την εξαγορά της Chief E&D κατά 2,5 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο. Οι μέτοχοι της Chesapeake θα κατέχουν περίπου το 60% της νέας εταιρείας και οι επενδυτές της Southwestern το υπόλοιπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκατοντάδες απολύσεις στην Google

Η X απέλυσε πάνω από 1.200 υπαλλήλους αρμόδιους για τον έλεγχο περιεχομένου μετά την εξαγορά από τον Μασκ

Amazon: Εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων στις υπηρεσίες Prime Video και Amazon MGM Studios

gazzetta
gazzetta reader insider insider