Ρεύμα: Σταθερό τιμολόγιο για 8μηνο από τη «Φυσικό Αέριο» - Χρέωση 12,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα 

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεύμα: Σταθερό τιμολόγιο για 8μηνο από τη «Φυσικό Αέριο» - Χρέωση 12,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα 
Το προϊόν της «Φυσικό Αέριο» είναι αυτή τη στιγμή το φθηνότερο στην αγορά, ενώ κατατάσσεται στα κίτρινα τιμολόγια, καθώς στα μπλε τιμολόγια πρέπει η χρέωση να παραμένει σταθερή τουλάχιστον για 12 μήνες. 

Μία καινούρια κατηγορία τιμολογίων ρεύματος εγκαινιάζει η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, διαθέτοντας στην αγορά ένα προϊόν σταθερής χρέωσης με 8μηνη διάρκεια. Το προϊόν «Ρεύμα ΜΑΧΙ Home Fixed» έχει τιμή 12,3 λεπτά του ευρώ ανά kWh, για όσους καταναλωτές κάνουν αίτηση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, με συνέπεια να είναι αυτή τη στιγμή το φθηνότερο από τα προϊόντα όλων των υπόλοιπων «χρωμάτων».

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετικό δελτίο Τύπου, το προϊόν απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες που αναζητούν σταθερές χρεώσεις και ξενοιάζουν με την επιλογή της πιο ανταγωνιστικής σταθερής τιμής kWh για 8 μήνες, όση είναι και η διάρκεια του συμβολαίου τους.

Το «Ρεύμα ΜΑΧΙ Home Fixed» διαθέτει τη χαμηλότερη σταθερή τιμή της αγοράς ανεξαρτήτως χρώματος τιμολογίου και Παρόχου, έχει μηδενική εγγύηση για πληρωμή µε πάγια εντολή, είναι διαθέσιμο και για παροχές με νυχτερινό μετρητή με ενιαία τιμή όλο το 24ωρο και δεν υπόκειται σε καμία αναπροσαρμογή στις τιμές προμήθειας. Το μηνιαίο πάγιο ανέρχεται σε 9 ευρώ.

Με την επιλογή του νέου προϊόντος, όπως και για όλα τα προϊόντα της εταιρείας, οι πελάτες απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια όπως επιβράβευση Alpha Bank Bonus με κάθε ηλεκτρονική πληρωμή του λογαριασμού σας και δωρεάν επείγουσα τεχνική βοήθεια για το σπίτι.

Προαγορά ποσοτήτων

Το αμέσως φθηνότερο σταθερής διάρκειας -12μηνης ωστόσο διάρκειας- έχει χρέωση 14,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Όσον αφορά τα κυμαινόμενα τιμολόγια, για τον Ιανουάριο το πιο ανταγωνιστικό προϊόν είναι το κίτρινο MyHome 4All της ΔΕΗ, για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση του συγκεκριμένου προϊόντος είναι 12,405 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο προϊόν της «Φυσικό Αέριο» κατατάσσεται στα κίτρινα τιμολόγια. Κι αυτό για να χαρακτηριστεί μπλε ένα τιμολόγιο σταθερής χρέωσης, θα πρέπει η τιμή του να ισχύει για τουλάχιστον 12μηνο.

Για την κυκλοφορία του «Ρεύμα ΜΑΧΙ Home Fixed», η «Φυσικό Αέριο» προχώρησε σε προαγορά των ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω προθεσμιακών συμβολαίων, που θα χρειαστεί για να καλύψει την προμήθεια των καταναλωτών που θα συμβληθούν στο εν λόγω προϊόν. Η ανταγωνιστική χρέωσή του οφείλεται στο γεγονός ότι τα προθεσμιακά συμβόλαια μικρότερης διάρκειας «κλειδώνουν» σε χαμηλότερες τιμές.

Όπως έχει γράψει το Insider.gr, από τις κρούσεις που κάνουν οι προμηθευτές στους πελάτες τους,μία σημαντική μερίδα δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για κάποιο συμβόλαιο σταθερής χρέωσης. Μάλιστα, με βάση τις πληροφορίες που ζητούν από τις εταιρείες για τις υπόλοιπες διαθέσιμες συμβάσεις, ακόμη και οι καταναλωτές που θα ξεκινήσουν το 2024 με κάποιο πράσινο τιμολόγιο, φαίνεται πως η κινητικότητα στα σταθερά συμβόλαια θα ενισχυθεί τους πρώτους μήνες του 2024.

Λύση στην αβεβαιότητα

Όπως επισημαίνουν παράγοντες των εταιρειών, το βασικό κίνητρο είναι το κλείδωμα της τιμής για σημαντικό χρονικό διάστημα, γεγονός που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα από τους καταναλωτές, την ώρα που είναι νωπές οι μνήμες από τις τεράστιες αβεβαιότητες που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση.

Παράλληλα, οι συμβάσεις σταθερής χρέωσης προκρίνονται από τους πελάτες που εκτός από το να αποφύγουν το ρίσκο ξαφνικών αυξήσεων, δεν θέλουν να παρακολουθούν τις αυξομειώσεις των χονδρεμπορικών τιμών και δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάζουν κυμαινόμενα προϊόντα – είτε για να περιορίσουν τις συνέπειες μίας ενδεχόμενης ανόδου της αγοράς, είτε για να εξασφαλίσουν το μέγιστο κέρδος από μία «βουτιά» των χονδρεμπορικών τιμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: 4η ακριβότερη στην Ε.Ε. η ελληνική αγορά το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider