Red Bull: Οι πωλήσεις ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 10 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Red Bull: Οι πωλήσεις ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 10 δισ. ευρώ
Τα 10 δισ. ευρώ (10,9 δισ.  δολάρια) για πρώτη φορά πέρυσι ξεπέρασαν οι καθαρές πωλήσεις της Red Bull.  

Τα 10 δισ. ευρώ (10,9 δισ. δολάρια) ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 2023 οι πωλήσεις της Red Bull.

Η αύξηση της ζήτησης για το ενεργειακό ποτό της, είχε ως αποτέλεσμα η αυστριακή εταιρεία να πουλήσει το 2023 περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια κουτιά του αναψυκτικού με καφεΐνη, σημειώνοντας αύξηση 4,8% από το 2022, σύμφωνα με επιλεγμένες μετρήσεις που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπό της. Ο ρυθμός επέκτασης επιβραδύνθηκε μετά από δύο χρόνια διψήφιων αυξήσεων.

Τα καθαρά έσοδα, τα οποία αφαιρούν τις εκπτώσεις και άλλα κίνητρα, αυξήθηκαν κατά 9% στα 10,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση από την αύξηση 24% που είχαν σημειώσει τα δύο προηγούμενα δύο χρόνια. Η εταιρεία έχει επεκταθεί σε 177 χώρες από την ίδρυσή της το 1987.

«Οι πωλήσεις, τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν ξανά και έφτασαν στα καλύτερα επίπεδα στην ιστορία της εταιρείας», ανέφερε η Red Bull. Οι πωλήσεις ποτών της Red Bull συνεχίζουν να είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, παρά το γεγονός πως η εταιρεία έχει επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της σε αθλητικές επενδύσεις. Οι πληρωμές χορηγιών που έγιναν σε αθλητές ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ για πρώτη φορά το 2022.

Στη μεγάλη επιτυχία της εταιρείας βοήθησε φυσικά και η μεγάλη επιτυχία που καταγράφει στην Formula 1 ο ολλανδός οδηγός Max Verstappen ο οποίος κέρδισε πέρυσι το τρίτο συνεχόμενο τίτλο με την ομάδα που ανήκει στην Red Bull.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ryanair: Επιστρέφει και πάλι στο Ισραήλ από την 1η Φεβρουαρίου

Shell: Προχωρά σε εκατοντάδες περικοπές θέσεων εργασίας

J.P. Morgan: Άθικτο το μακροπρόθεσμο επενδυτικό «story» των ελληνικών τραπεζών - Υψηλές τιμές στόχοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider