Superdry: Εκτινάχθηκε πάνω από 100% η μετοχή - Σχεδιάζει έξοδο από το χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Superdry: Εκτινάχθηκε πάνω από 100% η μετοχή - Σχεδιάζει έξοδο από το χρηματιστήριο
Πάνω από 100% εκτινάχθηκε η μετοχή της Supedry την Παρασκευή, καθώς η βρετανική εταιρεία λιανικής μόδας επιβεβαίωσε ότι ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Τζούλιαν Ντάνκερτον σκέφτεται να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο.

Πάνω από 100% εκτινάχθηκε η μετοχή της Supedry την Παρασκευή, καθώς η βρετανική εταιρεία λιανικής μόδας επιβεβαίωσε ότι ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Τζούλιαν Ντάνκερτον σκέφτεται να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο.

H μετοχή αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου στο 110%.

Μία πρόσφατη πτώση στις πωλήσεις και η πτώση της τιμής της μετοχής οδήγησαν σε εικασίες ότι η Superdry, η οποία εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου τον Μάρτιο του 2010, μπορεί να γίνει στόχος εξαγοράς. Οι φήμες εντάθηκαν αυτή την εβδομάδα, όταν έγινε γνωστό πως το hedge fund First Seagull από την Νορβηγία είχε δημιουργήσει μερίδιο 5,3% στην εταιρεία, κάτι που την καθιστούσε τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο πίσω από τη Dunkerton, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε σε μια ενημέρωση της αγοράς την Παρασκευή ότι η Dunkerton είχε ζητήσει «άδεια για να αρχίσει να διερευνά τη δυνατότητα υποβολής προσφοράς για την εταιρεία» και να ξεκινήσει συνομιλίες με πιθανούς οικονομικούς χρηματοδότες, τους οποίες η επιχείρηση αποδέχθηκε.

«Αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις», αναφέρει η εταιρεία.

Η Dunkerton έχει μέχρι την 1η Μαρτίου για να υποβάλει προσφορά ή να αποχωρήσει σύμφωνα με την επιτροπή εξαγορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Chevron: Μειωμένα τα κέρδη δ' τριμήνου αλλά και αύξηση μερίσματος κατά 8%

Exxon Mobil: Κέρδισε τις προβλέψεις με κέρδη 36 δισ. δολάρια το 2023

Tesla: Ανάκληση «ρεκόρ» σχεδόν όλων των οχημάτων της στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider