Nike: Στα 12,4 δισ. δολάρια τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Οριακή υποχώρηση κερδών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nike: Στα 12,4 δισ. δολάρια τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Οριακή υποχώρηση κερδών
Υψηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν οι πωλήσεις της Nike στο γ' τρίμηνο.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν οι πωλήσεις της Nike στο γ' τρίμηνο ενώ η διοίκηση ξεκαθάρισε πως θα ενθαρρύνει περαιτέρω τις προσπάθειές της να επικεντρωθεί σε νέα προϊόντα και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες της, ενώ μετά το καμπανάκι της Wall Street η μετοχή της σημειώνει άνοδο 4%.

Ειδικότερα, η Nike ανέφερε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου 1,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 77 σεντς ανά μετοχή, έναντι 1,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 79 σεντς ανά μετοχή, το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Τα έσοδα αυξήθηκαν, στα 12,43 δισεκατομμύρια δολάρια από 12,39 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν η Nike να αναφέρει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 75 σεντς, με έσοδα 12,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές για να οδηγηθούμε στο επόμενο κεφάλαιο ανάπτυξης της Nike», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος, Τζον Ντόναχο. «Είμαστε ενθαρρυμένοι από την πρόοδο που έχουμε δει, καθώς χτίζουμε έναν πολυετή κύκλο με νέες καινοτομίες, ενισχύουμε το αφήγημα του brand μας και συνεργαζόμαστε με πληθώρα ανθρώπων ώστε να ανυψωθούμε και να αναπτυχθούμε περαιτέρω στην αγορά» συμπλήρωσε.

Μετά από μια διετή επιβράδυνση της ζήτησης για είδη όπως παπούτσια και ρούχα, μαζί με τις δυσκολίες στο ψηφιακό τμήμα της, η Nike μειώνει το κόστος, απολύει άτομα και προσπαθεί να προωθήσει τη «πρωτοπορία» των προϊόντων της, ώστε να μπορεί να επιτύχει υψηλότερες τιμές στις πωλήσεις και να διεκδικήσει μεγαλύτερο «κομμάτι» της αγοραστικής πίτας και να διεισδύει δυναμικά στις καταναλωτικές συνήθειες. Οι προσπάθειές γενικά δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία και οι επενδυτές παραμένουν «άπιστοι», γεγονός που αποτυπώνεται και στην πορεία της μετοχής της, η οποία τους τελευταίους 12 μήνες αποδυναμώνεται 15%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της FedEx: Αναβάθμιση guidance - Άνοδος για τη μετοχή

Apple: «Καπνός» 115 δισ. δολάρια - Βουτιά 4% για την μετοχή της

Χρυσός: Διόρθωση μετά το «φλερτ» με νέο ιστορικό ρεκόρ

gazzetta
gazzetta reader insider insider