H Amazon επενδύει 2,75 δισ. σε AI start-up για να ανταγωνιστεί το ChatGPT

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Amazon επενδύει 2,75 δισ. σε AI start-up για να ανταγωνιστεί το ChatGPT
Στην μεγαλύτερη εξωτερική επένδυση στην ιστορία των τριών δεκαετιών της προχωρά η Amazon, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός των ΗΠΑ προσπαθεί να αποκτήσει προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης.

Στην μεγαλύτερη εξωτερική επένδυση στην ιστορία των τριών δεκαετιών της προχωρά η Amazon, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός των ΗΠΑ προσπαθεί να αποκτήσει προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ειδικότερα, η Amazon σκοπεύει να δαπανήσει περίπου 2,75 δισ. δολάρια για να υποστηρίξει την έρευνα και την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης από την startup Anthropic, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος εταιρεία στον κλάδο, καθώς ήδη το chatbot Claude ανταγωνίζεται ευθέως το ChatGPT που ανέπτυξε η OpenAI.

Σημειώνεται πως οι δύο πλευρές είχαν ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο του 2023 την έναρξη της συνεργασίας τους, με την Amazon να προγραμματίζει συνολικές επενδύσεις ύψους 4 δισ. δολαρίων στην νεοφυή εταιρεία με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Όπως αναφέρει το CNBC, η αρχική επένδυση ανερχόταν στα 1,25 δισ. δολάρια, ενώ τα νέα κεφάλαια 2,75 δισ. δολαρίων αποτελούν την δεύτερη δόση της χρηματοδότησης στην Anthropic.

Όπως αναφέρεται, η Amazon θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στο μετοχικό κεφάλαιο της start-up και δεν θα έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ενώ σημειώνεται πως με βάση τα τρέχοντα στοιχεία η αποτίμηση της Anthropic προσεγγίζει τα 18,4 δισ. δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Anthropic έκλεισε πέντε διαφορετικές συμφωνίες χρηματοδότησης αξίας περίπου 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση και στο ποδόσφαιρο - Το πείραμα της Λίβερπουλ

Τζεφ Μπέζος: Πούλησε άλλα 14 εκατ. μετοχές της Amazon αξίας 2,4 δισ. δολαρίων

Γιατί το κακάο έγινε «χρυσός» - Πότε θα φανεί η ακρίβεια στο ράφι

gazzetta
gazzetta reader insider insider